Algemeen
SMC parallelgrijper
De HMHZ2 compacte pneumatische parallelgrijper is klein en licht, maar het grijppunt en de productiviteit zijn optimaal. (foto: SMC)

SMC heeft de compacte pneumatische parallelgrijper JMHZ2 geïntroduceerd als antwoord op de vraag naar snelheid en precisie van robotarmen in productielijnen. De nieuwe grijper is klein en licht, tegelijkertijd zijn het grijppunt en de productiviteit optimaal.

De JMHZ2 is tot 21% korter en tot 43% lichter dan de pneumatische grijper MHZ2, maar de boring is gelijk. Daardoor neemt het maximale grijppunt toe, zodat interferentie tussen de grijper en de machine wordt vermeden.

Door de robotarm sneller te laten bewegen met minder massatraagheid nemen de cyclustijden toe en wordt de output geoptimaliseerd. Door de integratie van een lineaire geleiding en grijpervinger uit één deel zijn bovendien een hoge stijfheid en precisieherhaalbaarheid van +/- 0,01 mm bereikt.

Parallelgrijper

Voor extra flexibiliteit heeft de JMHZ2 drie montagemogelijkheden vanuit twee richtingen. De grijper is verkrijgbaar in vier boringen: Ø8, Ø12, Ø16 en Ø20. Daarmee is deze serie ideaal voor de handling van kleine werkstukken, waarbij er een grote afstand is van de material handling tot het grijppunt. Daarnaast is de JMHZ2 toepasbaar bij het overbrengen van lichte werkstukken en in pick & place-toepassingen in krappe ruimten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven