Algemeen
SMC flowschakelaar met IO-Link
Dankzij de IO-Link-uitgang biedt de digitale flowschakelaar van de PF3W-Z/L-serie van SMC een digitale communicatie-interface en een uitgebreide procesdiagnose. (foto: SMC)

De nieuwe digitale flowschakelaar uit de PF3W-Z/L-serie van SMC is een betrouwbare en efficiënte oplossing in processen die afhankelijk zijn van de vloeistofstroom. Of het nu gaat om het koelwater van spuitgietmachines en laspistolen of om koel- en temperatuurregelaars, alleen met alle relevante gegevens kunnen de processen soepel verlopen.

Van de halfgeleider- tot de automobiel- en laserindustrie moeten procesingenieurs zorgen dat vloeistoffen snel en met het ideale bereik door machines en systemen stromen. Nauwkeurige metingen zijn daarom essentieel. Als in (bijvoorbeeld) koelprocessen nauwkeurigheid niet is gegarandeerd, kan het proces worden verstoord of zelfs uitvallen, met onnodige kosten tot gevolg.

Flowschakelaar met IO-Link

SMC heeft aan de digitale flowschakelaar van genoemde serie een IO-Link-uitgang toegevoegd om het proces efficiënter en veiliger te maken. Daardoor is real-time diagnose van de applicatie mogelijk, zodat bij afwijkingen direct kan worden gereageerd. De IO-Link-uitgang biedt ook toegang op afstand tot de gegevens van het apparaat en de status van het proces. Dit verbetert de betrouwbaarheid van het proces en vermindert de totale kosten.

Het IO-Link-communicatieprotocol zorgt voor een snellere inbedrijfname en eenvoudige vervanging van een apparaat, omdat de parameters in de master kunnen worden opgeslagen. Dankzij standaardbekabeling via een M8-connector is de aansluiting in enkele seconden voltooid. De PF3W-Z/L-serie met beschermingsklasse IP65 biedt bescherming tegen het binnendringen van stof en water.

Display in drie kleuren

Het display in drie kleuren toont niet alleen het debiet, maar de instelwaarde, cumulatieve waarde en maximum- en minimum waarden. De gebruiker kan eenvoudig schakelen tussen de parameters. Na installatie kan het display zonder gereedschap horizontaal of verticaal worden uitgelijnd, waardoor het aflezen eenvoudiger is, zelfs vanuit lastige posities.

De serie valt op door de compacte afmetingen die ongeveer 40% kleiner zijn dan van eerdere versies. Het nominale debiet voor water varieert van 0,5 dm3/min tot maximaal 250 dm3/min. Een geïntegreerde temperatuursensor zorgt voor extra diagnostische nauwkeurigheid van de processen in het weergavebereik van -10 tot +110 °C. Optioneel is de PF3W-Z/L-serie ook verkrijgbaar met een afsluiter voor debietregeling, waardoor meer toepassingen mogelijk zijn.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven