Algemeen

SMC breidt veldbus EX-assortiment verder uit

Ieder willekeurig SMC ventieleiland is te combineren met de EX-serie (foto: SMC Pneumatics).

Dankzij de sterke groei in productieautomatisering en de steeds grotere rol van het IIoT in het productieproces neemt de belangstelling voor seriële interfaceoplossingen van SMC toe. SMC Pneumatics heeft daarom haar veldbus EX-assortiment uitgebreid tot een complete serie oplossingen voor talrijke toepassingen.

Het aanbod zorgt voor aanzienlijke besparingen op kabels en connectoren. Bovendien bespaart de gebruiker veel tijd met installeren, configureren, elektrische diagrammen, labels en documentatie. De EX-serie is bovendien ontwikkeld voor maximale flexibiliteit en meertaligheid. Zo zijn alle oplossingen compatibel met veelgebruikte industriële protocollen.

De veldbus-oplossingen van SMC zijn ook eenvoudig aan te passen als een machine of productieproces wordt gewijzigd of uitgebreid. Ieder willekeurig SMC ventieleiland is te combineren met de EX-serie. De ventielen of ventieleilanden kunnen worden vervangen zonder de SI-eenheden te wijzigen.

EX260

De EX260-serie is een gecentraliseerde en compacte seriële interface voor het aansturen van magneetventielen met maximaal 32 uitgangen. SMC heeft onlangs twee nieuwe opties toegevoegd aan haar assortiment: IO-link en Powerlink.

EX600

Voor complexere regelsystemen levert SMC de seriële interface EX600. Dit product beschikt over 512 in-/uitgangen die meer flexibiliteit bieden. De EX600 heeft diverse diagnosefuncties voor een hoge efficiëntie en is daardoor ook bij onderhoud eenvoudig te gebruiken. Dankzij de ingebouwde webserverfunctie kunnen status en instellingen worden beheerd via een algemene webbrowser.

EX500

Een alternatief is de EX500, een gedecentraliseerde gateway seriële interface. De EX500 beschikt over 128 digitale in-/uitgangen. Deze variant kan ook worden gebruikt om bediening en diagnostisch onderzoek op afstand uit te voeren en om andere uitvoerapparaten dan ventieleilanden te beheren.

Met het oog op Industrie 4.0 biedt SMC flexibele communicatieoplossingen die pneumatische en elektrische onderdelen volledig controleren en op ieder gewenst moment kunnen worden aangepast.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven