Algemeen
Festo smartenance app
Smartenance is de digitale onderhoudsmanager voor productiemanagers en operators – te downloaden als app (foto: Festo)

Preventief onderhoud is een tijdrovend proces dat merkwaardigerwijs nog vaak met pen en papier wordt uitgevoerd. Smartenance maakt nu een eind aan deze praktijk. De software van Festo is de digitale onderhoudsmanager voor productiemanagers en operators en te downloaden als app. Smartenance is het eerste zuiver digitale product van Festo.

Smartenance kan als mobiele app in de App Stores van Apple en Google worden gedownload voor smartphones en tablets. Het dashboard voor productiemanagers wordt eenvoudig opgeroepen in de webbrowser. Met Smartenance kunnen klanten het installatieonderhoud inplannen, volgen en analyseren.

Met een digitale onderhoudskalender wordt het onderhoud eenvoudiger, sneller en veiliger. De onderlinge controle van installatieoperators en productieleiders biedt meer veiligheid.

Voordelen voor operators en productiemanagers

Smartenance wordt uitgevoerd in de cloud en is producent-specifiek. De toepassing is intuïtief en daarmee eenvoudig en snel te configureren. Het is de eenvoudige en kostengunstige instap in de wereld van de digitalisering.

Festo Smartenance bestaat uit twee delen. Een mobiele onderhoudskalender als app voor smartphones en tablet en een dashboard als website voor productieleiders waarmee ze onderhoudstaken beheren en documenteren kunnen. Het dashboard kan heel eenvoudig worden opgeroepen in een webbrowser.

Licentie aanschaffen

Na de download via de App Stores van Apple en Google kunnen de gebruikers een Smartenance-licentie aanschaffen in de Festo App World. Met een geldige licentie zetten de gebruikers hun taken en onderhoudsintervallen zelf over vanuit de documentatie van hun installatie, die ze hebben ontvangen van de machinebouwer.

Daarna is het systeem meteen klaar voor gebruik. Iedere operator kan alle taken zien en bewerken. Productiemanagers krijgen automatisch een overzicht van alle voltooide en nog openstaande taken.

Handleidingen digitaal

Smartenance is ook interessant voor machinebouwers. Deze kunnen met de app de onderhoudstaken voor iedere installatie direct in een digitale oplossing integreren en doorsturen naar hun klant als meerwaarde bij de installatie. Onderhoudshandleidingen kunnen zelfs digitaal met foto’s, video’s en PDF’s worden uitgebreid.

Zo kunnen teamleden eenvoudig samenwerken. Met Smartenance wordt de onderhoudstaak direct naar de gebruiker gestuurd die alle voordelen van een digitaal onderhoudsmanagement kan benutten en zijn alle relevante taken met een druk op de knop beschikbaar.

Op weg naar de digitalisering

Met de Smartenance-app zet Festo een flinke stap richting digitalisering en ondersteunt zijn klanten op weg naar het tijdperk Industrie 4.0. Het bedrijf combineert zijn uitgebreide knowhow over industriële toepassingen met actuele ontwikkelingen in de informatietechniek om onlineapplicaties voor de industriële praktijk in de automatisering te realiseren.

In de digitale communicatie begeleidt Festo zijn klanten bij hun Digital Customer Journey. Deze digitale reis leidt klanten veilig en alomvattend door het portfolio van Festo: van de informatieverschaffing, configuratie, bestelling en levering tot aan de inbedrijfname en revisie of het technische scholingsaanbod van Festo Didactic.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven