Algemeen
Simulatietafel voor Thule
Dragerfabrikant Thule heeft bij Moog een tweede simulatietafel voor het testen van zijn producten besteld (foto: Thule).

De Thule Group, met hoofdkantoor in Malmö, heeft bij Moog een tweede hydraulische simulatieafel gekocht voor haar testlab in Hillerstorp, zo’n 200 km noordelijker. De onderneming is leverancier van producten voor het vervoer van materialen, zoals rekken voor fietsen en dragers voor ski’s en surfplanken. Het bedrijf zal het testsysteem gebruiken om de omstandigheden te simuleren waarmee zijn producten worden geconfronteerd wanneer ze zijn bevestigd aan een auto , die over elk type weg rijdt.

De groep investeerde in 2008 in een hydraulische simulatietafel van Moog (foto) en breidt nu de testcapaciteit uit met een tweede tafel. Deze tafel van een nieuwe generatie kan testfrequenties tot 100 Hz bereiken. De keuze van de Thule Groep is gebaseerd op de betrouwbaarheid en de prestaties van de huidige simulatietafel, het niveau van de dienstverlening door de jaren heen en de technische expertise van Moog.

Het nieuwe turn-key testsysteem bestaat uit een high performance simulatietafel plus bijbehorende apparatuur zoals een seismische massa (massief betonnen blok met luchtvering), hydraulisch systeem en veiligheidssysteem. Inbegrepen zijn ook een data acquisitiesysteem, de besturing en testsoftware voor de operator.

Gebruik van simulatietafel

Thule simuleert historiebestanden om nauwkeurig specifieke wegomstandigheden te kunnen reproduceren die nodig zijn voor de tests. Het systeem zelf is compact en door de lay-out goed bereikbaarheid van het laboratoriumpersoneel. De productiviteit van het lab wordt geoptimaliseerd dankzij Moog’s software en het snelle en eenvoudige iteratieproces. Thule gebruikt de simulatietafel intensief: hij is 24 uur per dag in gebruik.

Door het groeiende productportfolio van de Thule Group en de voortdurende focus op de veiligheid van zijn producten, zijn de testbehoeften toegenomen en was een tweede systeem nodig was. Omdat de kennis op het gebied van testen de afgelopen jaren is toegenomen, konden de technici optimaal profiteren van het potentieel van het testsysteem.

Verschillende klanten vragen om verschillende soorten tests en verschillende testprofielen. Met het Moog systeem kan Thule een breed scala van typen en grootten auto’s op verschillende wegen en terreinomstandigheden simuleren. Dankzij de simulatietafel kan het bedrijf de meest extreme omstandigheden met een hoge nauwkeurigheid nabootsen, met bovendien een korte test set-up tijd. Dit is van vitaal belang voor de productontwikkeling en het kwalificatieproces waarom Thule bekend staat.

Elektrische of hydraulische simulatietafel

Moog kan zijn simulatietafel elektrische of hydraulisch uitvoeren. De configuratie wordt geoptimaliseerd voor de gewenste testversnellingen, krachten of verplaatsingen inputs en de data die zijn verzameld op testbanen en moeten worden gereproduceerd. Het systeem kan lasten aan tot 680 kgf maar neemt slechts een minimale ruimte in in het testlab.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven