Algemeen

Simulatiesoftware voor lagerapplicaties

SKF SimPro Expert is geavanceerde simulatiesoftware die SKF intern ontwikkelde met het oog op een maximale ondersteuning van en samenwerking met zijn klanten. De tool biedt klanten een grotere keuzevrijheid en flexibiliteit bij het integreren van SKF lagers in hun machineontwerpen. Het geeft hen een krachtig instrument om de prestaties van lageropstellingen in de virtuele wereld tot in de kleinste details te evalueren voor vele verschillende toepassingen en bedrijfsomstandigheden.

Met SimPro Expert kunnen klanten de lagerprestaties in elk denkbaar machinemodel nauwkeurig evalueren. Dankzij de verbeterde modelleermogelijkheden beschikt de gebruiker over een toonaangevend technisch hulpmiddel. De tool omvat de lagergeometrie en prestatiegegevens, gekoppeld aan meer dan honderd jaar ervaring in het ontwikkelen van lagertheorieën die zijn geverifieerd en gevalideerd door de testmogelijkheden en praktijkervaringen.

SKF simulatiesoftwareSimulatiesoftware

Aangezien de software praktisch dezelfde is als die waarmee SKF ingenieurs werken, maakt SimPro Expert een naadloze interactie mogelijk tussen de klant en het SKF Application Engineering team. Bovendien moedigt het de klant aan om meer complexe technische uitdagingen aan te gaan, in de wetenschap dat ondersteuning en begeleiding door applicatiespecialisten direct beschikbaar is.

Met deze tool kunnen klanten sneller en nauwkeuriger aan een bepaald project werken. Zodra hij een model heeft gemaakt en enkele initiële simulaties lopen, kan het worden doorgestuurd naar SKF voor verdere bespreking en verfijning.

Machineontwerpen

SimPro Expert dekt vele verschillende aspecten van wentellagers in machineontwerpen. De tool kan een scala aan lagerwerkingsparameters en bedrijfsomstandigheden simuleren, waaronder scheefstelling, wrijving, contactbelastingen van loopbanen, vermoeiiingseigenschappen, smering en nog veel meer.

De software maakt modellen die rekening houden met temperatuur, snelheid, type smering, vervuilingsgraad, materiaaleigenschappen enzovoort. Klanten kunnen ook 3D-systeemanimaties van deze modellen uitvoeren.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven