Algemeen
simulatiemodel
Danfoss Power Solutions heeft een nieuw analytisch testmodel ontwikkeld dat de ontwikkeltijd van nieuwe landbouwmachines vermindert (afbeeldingen: Danfoss Power Solutions)

Danfoss Power Solutions heeft een nieuw analytisch testmodel ontwikkeld dat de ontwikkeltijd van nieuwe landbouwmachines vermindert van maanden tot uren, waardoor de time-to-market aanzienlijk afneemt. Met behulp van de nieuwe testmethode kan het bedrijf fabrikanten helpen de implementatietijd voor hun machines aanzienlijk te verkorten. Processen die gewoonlijk weken of maanden in beslag nemen, kunnen nu binnen enkele uren worden uitgevoerd.

Als het gaat om landbouwmachines, met name die met hefcontrolesystemen, moeten complexe systemen worden gekalibreerd om efficiënt te presteren onder allerlei bodemomstandigheden. Hierdoor is het testen en verfijnen van de apparatuur zowel duur als moeilijk.

Wie het hefbedieningssysteem op een tractor wil testen, moet het in alle grond- en weersomstandigheden kunnen laten werken. Dit betekent dat de fabrikant ofwel moet wachten op het juiste weer of de tractor honderden of duizenden kilometers moet verplaatsen om de juiste omstandigheden voor de test te vinden. Deze standaardbenadering vereist veel tijd en geld en vertraagt het ontwikkelingsproces.

ploeg simulatiemodel
De simulatie kan de mechanische eigenschappen van de ploeg/grond- en band/grond-interactie weergeven.

Simulatiemodel

Een ‘model-in-the-loop’ afstelbenadering maakt gebruik van experimentele gegevens om een gestandaardiseerde test te maken,. Hierdoor kan Danfoss Power Solutions zijn klanten helpt herhaalbare tests uit te voeren die verschillende omgevingsomstandigheden simuleren. De simulatie reproduceert de fysica van de echte wereld en kan de mechanische eigenschappen van de ploeg/grond- en band/grond-interactie weergeven.

In het ideale geval zou de landbouwmachinefabrikant het droge klimaat van Zuid-Europa in tien minuten kunnen simuleren, onmiddellijk gevolgd door het simuleren van het natte, vochtige klimaat in Noord-Zweden. Hij kan deze tests herhalen en de verschillende resultaten vergelijken om de optimale systeeminstellingen te vinden.

Danfoss Power Solutions beschrijft de nieuwe simulatiemethode in een white paper, Simulatiemodel verkort implementatietijd landbouwmachines.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven