Algemeen
Altair scooter modelbased
De toepassingen van simulatiegestuurde ontwerptechnologie zijn te zien tijdens het autonoom engineeren van een zelf-balancerende scooter (bron: Altair)

Altair demonstreert op de Hannover Messe simulatiegestuurde ontwerptechnologie voor het optimaliseren van engineering- en productieprocessen. Voor onder andere het modelbased ontwikkelen en simuleren van slimme producten en geïntegreerde systemen.

De toepassingen daarvan zijn te zien tijdens het autonoom engineeren van een zelf-balancerende scooter, ontwikkeld door Hochschule Weingarten en de Universiteit van Stuttgart, het 3i-PRINT project en een ABB-case voor multi-body dynamica en vermoeiingsanalyse van een industriële robot. Tevens toont partner COFFEE GmbH ´design voor productie’ met het SolidThinking-platform en een Markforged 3D-printer.

Automatiseren van productontwikkeling

Op woensdag 25 april verzorgt de Altair University vanaf 13.30 uur op het CAE-forum (stand L46 in hal 6) een conferentie over het automatiseren en digitaliseren van productontwikkelingsprocessen. Gericht op de behoeften en uitdagingen van engineers bij het ontwikkelen van steeds complexere producten, zoals voor Industry 4.0. Behalve de simulatiegestuurde methoden en oplossingen van Altair komen daar ook de eisen en uitdagingen voor het ontwikkelen van innovatieve producten aan bod, zoals de zelf-balancerende scooter van Hochschule Weingarten en de Universiteit van Stuttgart.

Mechatronische systemen integraal simuleren

“Het verheugt ons samen met Hochschule Weingarten en de Universiteit van Stuttgart de concepten voor autonoom engineeren te kunnen presenteren”, zegt Mirko Bromberger, Director Marketing & Additive Manufacturing Strategies bij Altair Engineering. “De complexiteit van producten zoals een zelf-balancerende scooter maakt het noodzakelijk mechatronische systemen integraal te analyseren en te simuleren. Inclusief de structuur, sensoren, aandrijvingen, controllers en andere onderdelen. Deze scooter is een uitstekend voorbeeld om alle ontwikkelstappen en toepassingen van Altair’s simulatiegestuurde innovatiemethode te demonstreren.”
Altair is te bezoeken in hal 6 op stand L17.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven