Algemeen
SICK TiM7xx sensor.
De 2D-LiDAR-sensoren zijn heel geschikt voor mobiele applicaties dankzij de combinatie van intelligente veldanalyse en uitgifte van meetgegevens (foto: SICK)

SICK breidt zijn 2D-LiDAR-sensorportfolio verder uit. Waar de TiM3xx-sensoren heel geschikt zijn voor veldanalyse en de TiM5xx-sensoren voor de uitgifte van meetgegevens, daar combineert de nieuwe TiM7xx-serie het beste van deze werelden.

De nieuwe sensoren van SICK kunnen zowel de aanwezigheid van objecten in een gedefinieerd gebied detecteren als de exact gemeten gegevens van het gescande oppervlak uitgeven. De TiM7xx-serie is daarmee heel geschikt voor mobiele applicaties, zoals mobiele platforms, automatische geleide voertuigen (AGV) en mobiele servicerobots. De TiM7xx-sensoren, die zich dankzij hun compacte formaat makkelijk laten integreren, zijn op deze manier inzetbaar voor tal van nieuwe oplossingen, zoals lokalisering en botspreventie.

Veiligheid

Naast de reguliere TiM7xx-uitvoering is ook een TiMxxS-uitvoering beschikbaar voor toepassingen waar het op de veiligheid aankomt. De S-uitvoering is ISO 13849-gecertificeerd voor personenbeveiliging, waarbij zelfs de meetwaarden performance level b kunnen worden afgevraagd.

Functies en toepassingen

De 2D-LiDAR-sensoren zijn heel geschikt voor mobiele applicaties dankzij de combinatie van intelligente veldanalyse en uitgifte van meetgegevens. Ze hebben betrouwbare en oppervlak-onafhankelijke objectherkenning, zelfs bij sterk vreemdlicht. Ze faciliteren het verzamelen van extra gegevens, bijvoorbeeld over objectafmetingen en objectvorm. Verder zorgen ze voor een eenvoudige integratie in compacte AGV’s en mobiele platforms vanwege kleine afmetingen. Ze zijn makkelijk te monteren dankzij draaibare aansluitingen en maatwerkaccessoires.

Groot detectiebereik

De inbedrijfname is eenvoudig via SOPAS-software. Er hoeven slechts enkele parameters te worden ingesteld (configuratie via USB en ethernet). De sensoren reageren beter op het raken van de randen dankzij HDDM+. Ze hebben een groot detectiebereik: 0,05 m tot maximaal 25 m, een laag stroomverbruik (typisch: 4W) en een compacte en robuuste behuizing (isolatieklasse IP67). Ze worden toegepast in navigatie van AGV’s, botspreventie bij AGV’s en hangbanen, intelligente objectherkenning voor mobiele applicaties, aanwezigheidscontrole in automatische hoge stellingen, ingrijpbewaking en hoogtecontrole, uitsteekcontrole bij pallets en zonebewaking.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven