Algemeen
Sick objectpositiebepaling
Sick levert diverse systemen om de positie van objecten in een bepaalde ruimte te bepalen (foto: Sick).

Met een uitgebreid portfolio aan robotgeleidingssystemen wijst Sick robots de weg naar onderdelen en objecten. Zo verlopen de productieprocessen nog efficiënter. Behalve door een hoge betrouwbaarheid en gebruiksvriendelijkheid kenmerken de systemen zich door hun probleemloze integratie.

Met diverse productseries biedt Sick ‘plug & play’ oplossingen voor degene die zonder kennis van vision aan de slag wil. Maar de oplossingen zijn ook vrij te programmeren voor software-experts die specifieke taken in de camera willen integreren.

2D-objectpositiebepaling

De PLOC2D productfamilie is ontwikkeld voor ‘plug & play’ 2D-objectpositiebepaling. De sensoren zijn direct uit de verpakking inzetbaar voor 2D-positiebepaling van objecten. Ze kenmerken zich door eenvoudige systeemconfiguratie en bediening via webbrowser en er is geen kennis van vision voor nodig.

De sensoren zijn dankzij eenvoudige kalibratie en een breed palet aan lenzen en belichtingsaccessoires flexibel aan te passen aan de betreffende applicatie. Verder kenmerken deze componenten zich door sterke teach-in functies en hoge meetnauwkeurigheid. Ze zijn zonder externe pc eenvoudig te integreren in vele merken robot- en PLC-systemen.

Programmeerbare 3D-visionsensor

De programmeerbare 3D-camera TriSpectorP1000 is onderdeel van de Sick AppSpace ontwikkelingsomgeving. De 3D-camera’s en de geïntegreerde softwaretools bieden op maat gesneden oplossingen die zich kenmerken door een gemakkelijke inbedrijfname en gebruik. De componenten zijn geschikt voor bijvoorbeeld kwaliteitscontrole, profielverificatie of de inzet in robot-handlingsystemen.

De autonome TriSpectorP1000 verenigt beeldverwerking, belichting en analyse in één robuuste behuizing. De lasertriangulatiemethode zorgt voor op de millimeter precieze en echte gegevens voor objectvormen, onafhankelijk van kleur en contract. De TriSpectorP1000 is een goede keuze voor volledig flexibele, kostenefficiënte inline-oplossingen voor industriële automatisering.

De laserlijncamera technologie maakt deze camera geschikt voor 3D-vision: beeldverwerking, laser en analyse in één behuizing. De camera’s zijn voorzien van krachtige Halcon- en Sick API-algoritmes en zijn toegankelijk via een web user-interface, De TriSpectorP1000 is geschikt voor onder meer objectpositiebepaling op transportbanden, kwaliteitscontrole en profielverificatie.

Objectpositiebepaling in containers

Het PLB-systeem is ontwikkeld voor de exacte positiebepaling van onderdelen in containers en boxen. Het systeem bestaat uit een 3D-camera, werkstuklokalisatiesoftware en verdere tools voor een eenvoudige robotintegratie en de communicatie met een bovenliggende besturing.

De camera produceert nauwkeurige en betrouwbare 3D-beelden en is ongevoelig voor kunstmatig omgevingslicht. Zowel de hardware- als de softwarecomponenten zijn voorbereid voor onmiddellijk gebruik zodat er zonder aanvullende voorbereidingen snel productief gewerkt kan worden.

De modulaire oplossing van hardware en software zorgt voor een betrouwbare positiebepaling van onderdelen in containers en boxen, ongeacht de ligging van de onderdelen, minimale contrastverschillen en wisselende objectkleuren. Het systeem is verkrijgbaar met 3D Scanning Ruler (betrouwbaar onder verschillende lichtomstandigheden, eenvoudig instelbaar, IP67) of 3D-Stereo Vision-camera (snellere beeldverwerking, hogere resolutie, beschikbaar als vooringestelde Fix-view versie of vrij instelbare Flex-view-versie). Implementaties van applicatiespecifieke lokalisatiealgoritmes in Halcon zijn mogelijk.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven