Algemeen
Dankzij de eenvoudige cascadeschakeling van FlexChain zijn meerdere SLG-2’s (en eventueel aanvullende sensoren) samen te stellen tot een compleet lichtscherm (foto: Sick)

Eerder introduceerde Sick het flexibele en efficiënte FlexChain-systeem, waarmee tot wel zestig losse sensoren over een afstand van maximaal 40 meter in cascadeschakeling met elkaar te verbinden zijn. Voordeel is dat lange verbindingskabels en complexe bedradingen tot het verleden behoren. Met het nieuwe SLG-2 for FlexChain lichtscherm is het systeem nu nog breder toe te passen. 

Het lichtscherm dat Sick speciaal ontwikkelde voor het FlexChain-systeem beschikt over diverse eigenschappen. Allereerst is het zeer flexibel. Dankzij de eenvoudige cascadeschakeling van FlexChain zijn meerdere SLG-2’s (en eventueel aanvullende sensoren) samen te stellen tot een compleet lichtscherm.

Compact en robuust

Ook is het systeem betrouwbaar in detectie en in meettaken. De resolutie is opvallend goed, zeker gezien de compacte behuizing. Verder komt het lichtscherm door zijn compacte ontwerp goed tot zijn recht in toepassingen met weinig ruimte. Ook laat de SLG-2 zich, door zijn robuuste behuizing, niet snel van de wijs brengen en is goed bestand tegen stof.

Gebruiksgemak

Het FlexChain concept is zeer gebruiksvriendelijk. Met een druk op de knop op de FlexChain-host wordt de SLG-2 for FlexChain – net als andere gekoppelde sensoren – automatisch geadresseerd en geteacht. Daarmee is het systeem meteen klaar voor gebruik. Extra software is niet nodig.

Enkele technische gegevens zijn een straalspreiding van 10mm, 25mm, 50mm. De detectiehoogte bedraagt 100mm – 1400mm (in 100mm stappen). De compacte behuizing meet 12mm x 24mm en kent geen blinde zone. De tastafstand is 4m voor de high-speed uitvoering) en 7m voor de lange-afstandsuitvoering. Het lichtscherm is makkelijk en flexibel te monteren dankzij schuifbouten.

Het lichtscherm kent diverse toepassingsmogelijkheden: toegangscontrole op bijvoorbeeld luchthavens, positiebepaling, hoogtemeting, logistieke automatisering en hoogte-breedtecontrole.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven