Algemeen

Sick lineaire encoders voor mobiele machines

Sick lineaire encoders
De lineaire encoders zijn speciaal ontwikkeld voor mobiele werktuigen (foto: Sick).

Sick biedt een groot productportfolio voor de automatisering van mobiele machines, van graafmachine tot landbouwvoertuig. Met de lineaire encoders MAX30 en MAX48 maakt het bedrijf nu een contactloze volledig geïntegreerde absolute positiemeting in hydraulische cilinders van mobiele werkvoertuigen mogelijk. Zelfs bij de meest extreme omgevingscondities doen de encoders betrouwbaar hun werk.

De magnetostrictietechnologie (time of flight) maakt de sensoren niet alleen slijtvast en schokbestendig, maar brengt ook uitgebreide diagnosefuncties en een verlaging van de operationele kosten binnen handbereik. Dankzij de behuizingen van respectievelijk 30 mm en 48 mm zijn de lineaire encoders eenvoudig in bestaande cilinderconstructies te plaatsen.

Lineaire encoders

Volgens de fabrikant hebben ze de kleinste inbouwmaten in de markt. Ze zijn mechanisch en elektrisch volledig compatibel met bestaande cilinderconstructies. De meetlengte van de MAX30 gaat tot 1,5 m in stappen van 1 mm, de MAX48 kan slagen tot 2,5 m meten. De resolutie is typisch 0,1 mm. Dankzij het stabiele signaalgedrag en de goede EMC-eigenschappen zijn de encoders bestand tegen extreme elektrische invloeden. Ook bieden ze diagnosefuncties als bewaking van zuigerslagen, bedrijfsuren en maximale olietemperatuur.

De encoders zijn verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen, bijvoorbeeld 12 VDC of 24 VDC. Als uitgangen zijn onder meer analoog, CAN open, SAEJ1939 en pulsbreedtemodulatie beschikbaar. De sensoren zijn bestand tegen vloeistoftemperaturen van -30°C tot +95°C.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven