Algemeen
Sick AppSpace
Met de ontwikkelaarstoolkit binnen AppSpace kunnen gebruikers van Sick-sensoren zelf apps schrijven. (foto: Sick)

Hoe kom je tot een sensoroplossing die 100% past bij de uiteindelijke toepassing? Met het ecosysteem AppSpace van Sick zijn nieuwe en adaptieve automatiseringsoplossingen mogelijk, ook wat Industrie 4.0 betreft. Intelligente softwaretools, programmeerbare componenten en een dynamische ontwikkelaarscommunity vormen de basis voor uiterst individuele en zelf programmeerbare sensorapps.

Voor specifieke klantwensen bracht en brengt Sick tot nu toe regelmatig unieke producten op de markt met aparte firmware. Deze sensoren voldoen dusdanig aan de behoefte van klanten, dat het aantal aanvragen voor sensoren met programmeermogelijkheden voor specifieke applicaties groeit. Alle reden voor Sick om nog meer op deze klantwens in te spelen.

Ruimte voor ideeën

Bij de ontwikkeling van een oplossing hiervoor stelde Sick zichzelf vier doelen:

  • het maken van sensoren voor specifieke applicaties moet eenvoudiger en toegankelijker worden
  • voor specifieke applicaties moeten meerdere versies van sensoren kunnen worden ingezet.
  • het beheer van alle maatwerkprogrammering van sensoren voor specifieke applicaties moet worden vereenvoudigd.
  • de oplossing moet ook mogelijkheden bieden dat klanten zelf aan de slag kunnen om de sensor voor hun specifieke applicatie te programmeren.

AppSpace

Met AppSpace zorgt Sick voor een makkelijke aansluiting op bestaande of nieuwe communicatiestandaarden. Het uniforme besturingssysteem voor Sick-sensoren vormt de belangrijkste basiscomponent van AppSpace. Het besturingssysteem voert zelf de basistaken uit en regelt het beheer ervan. Wie meer functionaliteit wil, kan deze uitbreiden met apps.

Het creëren van apps is niet alleen aan Sick voorbehouden. Het bedrijf heeft een complete ontwikkelaarstoolkit samengesteld, waarmee programmeurs zelf apps kunnen schrijven. Wie zich registreert als ontwikkelaar, mag de toolkit op abonnementsbasis gebruiken. Programmeurs kunnen zo ongelimiteerd apps maken voor alle Sick-sensoren die Sick AppSpace ondersteunen.

De apps van Sick AppSpace kunnen niet alleen worden verspreid via USB, maar ook via het op de cloud gebaseerde platform Sick AppPool. Programmeurs kunnen hier al hun apps voor Sick-sensoren presenteren aan potentiële gebruikers overal ter wereld.

Verdienmodel

Het verdienmodel bepaalt de programmeur zelf: de app (of een evaluatieversie ervan) kan in de AppCloud worden opgenomen, maar kan bijvoorbeeld ook ‚plug & play‘ in de sensor worden geleverd. Dat betekent volledige vrijheid, zowel bij de distributiekeuze als wat het licentiemodel betreft.

Eindgebruikers van AppSpace kunnen zonder IT-kennis aan de slag. Zij installeren de gratis Sick AppManager-software op hun pc en kunnen hiermee op zoek naar Sick-sensoren op het netwerk en naar geschikte apps in de Sick AppPool (of lokaal op de pc).

Als ze de app hebben gevonden, wordt de app door op ‚installeren‘ te klikken aan de sensor toegevoegd. De app laat zich makkelijk configureren en bekijken via een internetbrowser naar keuze. Zelfs zonder programmeerkennis kan iedereen zo met de apps uit de voeten.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven