Algemeen

Sick introduceert nieuwe LiDAR-sensoren

Sick LiDAR-sensoren
De single-layerscanner LMS1000 met één scanlaag heeft een hoge scanfrequentie en uitgebreide filtermogelijkheden (foto: Sick).

Hoe kan een AGV zien of objecten zijn route blokkeren? Hoe kan een kraan veilig bewegen zonder een botsing te veroorzaken met objecten in de omgeving? Waar bevinden zich onbevoegde personen binnen een gebouw of op een terrein? Sick levert het antwoord met een breed portfolio aan LiDAR-sensoren oftewel Laser Imaging Detection And Ranging scanners.

De single-layerscanner LMS1000 met één scanlaag valt op door zijn geringe inbouwhoogte, hoge scanfrequentie en zijn uitgebreide filtermogelijkheden. Deze filters zorgen ervoor dat mist, regen of sneeuw geen meetfouten veroorzaken.

Met de multi-layerscanner MRS1000 gaat SICK nog een stap verder. Door de vier scanlagen wordt detectie en datageneratie in een ruimterlijkere opzet mogelijk. De betrouwbaarheid van detectie op bijvoorbeeld (zelfrijdende) voertuigen kan daarmee naar een hoger plan worden getild.

Als meer informatie nodig is dan met één of vier scanlagen kan worden gemeten, biedt de multi-layerscanner MRS6000 uitkomst. De 24 scanlagen zorgen voor een gedetailleerd scanbeeld zonder gaps en met een zeer regelmatig puntenpatroon. In het beeld zijn objecten goed te herkennen.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven