Algemeen

Sick flowschakelaar beschermt tegen drooglopen

Sick flowschakelaar
Met de T-Easic combineert Sick flowbewaking en temperatuurmeting in één sensor (foto: Sick).

Stroomt een bepaalde vloeistof wel door? En wat is de temperatuur ervan? Met de nieuwe T-Easic combineert Sick flowbewaking én temperatuurmeting in één sensor. Deze combinatie draagt niet alleen bij aan kostenreductie, maar brengt het hygiënerisico ook verder terug.

De thermische flowschakelaar meet de flow en de temperatuur volgens het calorimetrische principe. Zodra de ingestelde grenswaarde wordt over- of onderschreden stuurt de schakelaar de gemeten waarden door naar een overkoepelende controller.

De parameters van de T-Easic FTS kunnen via IO-Link worden ingesteld. In de industriële uitvoering beschikt de thermische flowschakelaar tevens over een OLED-display en bedieningstoetsen.

Universele flowschakelaar

De flowschakelaar laat zich makkelijk en snel in gebruik nemen. Daarvoor zorgen ook de af fabriek ingestelde standaardwaarden voor water en olie. Daarnaast kunnen vrijwel alle vloeistoffen eenvoudig en snel worden gekalibreerd.

De industriële flowschakelaar heeft een extreem robuuste behuizing. Deze beschermt de sensor bij reinigingsprocessen. De eveneens beschikbare hygiënische uitvoering is daarnaast ook geschikt voor CIP-/SIP-condities.

Snelle installatie is mogelijk dankzij een met montageadapter, terwijl inbedrijfname zonder kalibratie geteachte media tijd bespaart. De schakelaar heeft een minimale downtime dankzij een onderhoudsarm systeem en is uitgevoerd in isolatieklasse IP67/IP69. De hygiënische variant van roestvast staal is geschikt voor CIP/SIP en een procestemperatuur tot 150 °C.

De T-Easic FTS kan onder meer worden toegepast voor flowbewaking in koelsmeermiddelcircuits en reinigingsmachines; flow- en temperatuurdetectie in de dranken- en voedingsmiddelenindustrie en in CIP-reinigingssystemen, voor pompbescherming en -bewaking, filterbewaking en performancemeting van spoel- en spuitprocessen.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven