Algemeen

Sick AS30 arraysensoren klaar voor Industrie 4.0

AS30 arraysensor. (foto: Sick)

Met de nieuwe AS30-serie brengt Sick arraysensoren op de markt die klaar zijn voor de Industrie 4.0-uitdagingen. Vergeleken met de Ax20-serie bieden ze tal van instelmogelijkheden, een grotere field of view en tastafstand, meer gebruiksgemak en een uitgebreide teach-in procedure voor zeer nauwkeurige toepassingen.

Met de keuze uit de AS30 Core voor basisapplicaties, en de AS30 Prime voor de lastigere toepassingen, is er altijd een oplossing die qua prijs en prestatie past. Zowel de Core- als Prime-versie is voorzien van IO-Link. Dit is ideaal voor onderhouds- en diagnosedoeleinden en het makkelijk configureren van de sensoren.

Gebruiksgemak

De AS30 Prime staat voor 100 % gebruiksgemak. Het TFT-display maakt de uitlijning en probleemdiagnose nog makkelijker. En een SOPAS-wizard wijst de weg bij het instellen. Een ander pluspunt van de Prime is dat deze nog beter geschikt is voor transparantfolie. De Prime-versie kan meerdere jobs (recepten) opslaan. Zo kunnen verschillende producties gedraaid worden zonder telkens de sensoren opnieuw in te leren.

Toepassingsmogelijkheden

De Arraysensoren voor randgeleiding en objectpositiebepaling hebben een uitgebreide teach-in procedure voor processen waarbij het op de nauwkeurigheid aankomt, een feedback via LED-indicatoren en een IO-Link voor teachen, onderhoud, diagnose en eenvoudige (her)configuratie van de arraysensoren. Bij de Prime-versie is teachen ook mogelijk via het display. De Prime-versie is eenvoudig instelbaar met SOPAS-software (wizard). Toepassingsmogelijkheden zijn: in vorm-, vul- en sluitmachines (FMCG), voor de begeleiding van plastic folie en vellen (machinebouw), bij de productie van banden en rubber (automotive), bij de productie van accu’s (elektronica- en solarindustrie), en op machines met brede bandschuursystemen (houtindustrie).

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven