Algemeen

Shell en PGM nemen belang in HyET Hydrogen

Hyet Hydrogen
Shell en PGM zijn geïnteresseerd in de elektrochemische compressie- en zuiveringstechnologie voor waterstof, die HyET heeft ontwikkeld (foto:HyET).

HyET Hydrogen, met vestigingen in Arnhem en Berkeley (Californië), kondigt een strategische samenwerking aan met Shell Technology Ventures (STV) en het Platinum Group Metals (PGM) Investment Programme van Anglo American Platinum. Beide partijen verwerven een minderheidsbelang in HyET Hydrogen. Beide bedrijven zijn geïnteresseerd in de elektrochemische compressie- en zuiveringstechnologie voor waterstof, die HyET heeft ontwikkeld.

HyET Hydrogen heeft hoge verwachtingen van de strategische samenwerking met Shell en Anglo American Platinum. Het bedrijf in Arnhem verwacht met de steun van deze partners, die goed bekend zijn met en in de waterstofmarkt, de acceptatie van de nieuwe technologieën te kunnen versnellen. Dankzij de compressietechnologie wordt – vergeleken met de traditionele methoden – de betrouwbaarheid van de productie en opslag van waterstof onder hoge druk verbeterd, terwijl de kosten dalen.

Waterstof als brandstof

Sterk gecomprimeerde waterstof kan een grote hoeveelheid elektrische energie opslaan; meer dan conventionele batterijen. Ter vergelijking: een auto rijdt ongeveer 100 km op 1 kg gecomprimeerde waterstof, maar slechts 1 km op de energie in 1 kg batterijen. Het vermogen om waterstof op economische en betrouwbare wijze te comprimeren, zal een belangrijke rol spelen bij het versnellen van de acceptatie van brandstofcel-elektrische personenauto’s en andere voertuigen die op waterstof rijden zoals vrachtwagens en bussen.

HyET en Shell Hydrogen hebben al overeenstemming bereikt over een samenwerking die gericht is op de ontwikkeling van compressiesystemen, die specifiek bedoeld zijn voor de toepassing in openbare waterstoftankstations. Geluidsarme, betrouwbare compressie-apparatuur tegen lage kosten is cruciaal voor de uitrol van waterstoftankstations. De technologie van HyET maakt dat mogelijk.

HyET

De High yield Energy Technologies (HyET) Group ontwikkelt technologieën die commercieel levensvatbare grootschalige implementatie, decentrale opwekking en distributie van hernieuwbare energie mogelijk maken. De groep bestaat uit twee bedrijven: HyET Hydrogen en HyET Solar. HyET Hydrogen ontwikkelt technologie om grootschalige implementatie van waterstofmobiliteit en waterstofopslag mogelijk te maken. Het bedrijf heeft nieuwe technologie ontwikkeld die zuivering en compressie van waterstof in een enkele stap mogelijk maakt, zodat de waterstof bruikbaar is voor voertuigen met een waterstofbrandstofcel.

HyET Solar ontwikkelt dunnefilm-zonnemodules met de laagste LCOE op de markt. Door het lage gewicht en de flexibiliteit kunnen de modules op vrijwel elk oppervlak van gebouwen en structuren worden toegepast.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven