Algemeen

Sensorfamilie met LoRa communicatie

AE Sensors LoRa sensoren

AE Sensors heeft een zelf ontwikkelde sensorlijn met LoRa communicatie in het leveringspakket opgenomen. De lijn bestaat in eerste instantie uit een zestal typen sensoren die alle autonoom werken en draadloos kunnen worden uitgelezen. Dit signaal kan via het landelijk dekkende LoRa netwerk van KPN worden verstuurd. Maar het is ook mogelijk de data lokaal te ontvangen via een zogenaamde private gateway zodat niet hoeft worden afgerekend over de ontvangen data.

Groot voordeel van verzenden over LoRa is het lage energieverbruik, met twee penlight batterijen en één keer zenden per vijftien minuten kan men makkelijk meer dan een jaar doen, met een D-cell wel tien jaar. Ook het bereik (tien tot vijftien kilometer) is aangenaam. De sensor kunnen ook worden uitgelezen via Bluetooth (BLE).

Onderstaande sensoren zijn leverbaar.

Spleetmeting

De spleetmeting kan ingezet  worden bij onder andere spleet- of scheurmetingen. Hierbij wordt actief bewaakt of een ontstane spleet of scheur niet groter wordt. Door het gebruik van LoRa en de zuinige meetmethode is de spleetmeting geschikt voor toepassingen in de civiele techniek en transport sector. Op de print vindt ook een temperatuurmeting plaats en deze wordt in de te verzenden data meegestuurd.

Broei(monitor)

De insteektemperatuurmeter bestaat uit een robuuste roestvast stalen buis met handvaten en kan worden ingestoken in bijvoorbeeld een berg cacao, suikerbieten, aardappelen of andere oogst/gewassen die bewaakt moeten worden op temperatuur in de kern. Loopt de temperatuur in de berg op, dan is er broei aanwezig. De sensor is ook inzetbaar bij vorst.

Analoge niveaumeting

Deze universele sensor kan onder andere worden ingezet om het niveau van allerlei vloeistoffen middels een druk/niveau opnemer met 0-20 mA, 4-20 mA, 0-5 VDC, 0-10 VDC of 0,5-4,5 VDC uitgang te meten. De opnemer wordt gepulst gevoed zodat deze op een energiezuinige manier kan werken met een aantal batterijen als voeding. Grondwaterstand-, getijde en tankmetingen zijn een aantal toepassingen.

Luchtkwaliteitsmonitor

Deze sensor bewaakt de kwaliteit van de lucht op het gebied van temperatuur, CO, CO2 en relatieve vochtigheid. De sensor is bedoeld voor gebruik in een woning, kantoor, school of werkplaats/loods en heeft een interne netvoeding zodat geen batterijen nodig zijn. Door toepassing van een gecertificeerde CO sensor is het gelijk een brandmeldsensor voor rookgasdetectie.

Gewasmonitor

De Gewasmonitor Schimmel is bedoeld voor de bewaking van een gewas dat gevoelig is voor schimmels. De sensor meet op twee posities de relatieve vochtigheid en de temperatuur. Door de box boven het gewas te plaatsen en de sensor aan de kabel onder het blad van het gewas kan inzicht worden verkregen in de hoeveelheid vocht die aanwezig is en de temperatuur erbij. Middels ontwikkelde modellen kan dan worden bepaald of schimmelbestrijding noodzakelijk is.

 Enclinometing

Deze sensor meet scheefstand (inclinatie) met een resolutie van 0,03° en wordt onder meer gebruikt voor het meten aan gebouwen, bruggen, machines, etc. Ook deze print heeft tevens een temperatuurmeting aan boord.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven