Algemeen

Sensorfamilie met LoRa communicatie

AE Sensors LoRa sensoren

AE Sensors heeft een zelf ontwikkelde sensorlijn met LoRa communicatie in het leveringspakket opgenomen. De lijn bestaat in eerste instantie uit een zestal typen sensoren die alle autonoom werken en draadloos kunnen worden uitgelezen. Dit signaal kan via het landelijk dekkende LoRa netwerk van KPN worden verstuurd. Maar het is ook mogelijk de data lokaal te ontvangen via een zogenaamde private gateway zodat niet hoeft worden afgerekend over de ontvangen data.

Groot voordeel van verzenden over LoRa is het lage energieverbruik, met twee penlight batterijen en één keer zenden per vijftien minuten kan men makkelijk meer dan een jaar doen, met een D-cell wel tien jaar. Ook het bereik (tien tot vijftien kilometer) is aangenaam. De sensor kunnen ook worden uitgelezen via Bluetooth (BLE).

Onderstaande sensoren zijn leverbaar.

Spleetmeting

De spleetmeting kan ingezet  worden bij onder andere spleet- of scheurmetingen. Hierbij wordt actief bewaakt of een ontstane spleet of scheur niet groter wordt. Door het gebruik van LoRa en de zuinige meetmethode is de spleetmeting geschikt voor toepassingen in de civiele techniek en transport sector. Op de print vindt ook een temperatuurmeting plaats en deze wordt in de te verzenden data meegestuurd.

Broei(monitor)

De insteektemperatuurmeter bestaat uit een robuuste roestvast stalen buis met handvaten en kan worden ingestoken in bijvoorbeeld een berg cacao, suikerbieten, aardappelen of andere oogst/gewassen die bewaakt moeten worden op temperatuur in de kern. Loopt de temperatuur in de berg op, dan is er broei aanwezig. De sensor is ook inzetbaar bij vorst.

Analoge niveaumeting

Deze universele sensor kan onder andere worden ingezet om het niveau van allerlei vloeistoffen middels een druk/niveau opnemer met 0-20 mA, 4-20 mA, 0-5 VDC, 0-10 VDC of 0,5-4,5 VDC uitgang te meten. De opnemer wordt gepulst gevoed zodat deze op een energiezuinige manier kan werken met een aantal batterijen als voeding. Grondwaterstand-, getijde en tankmetingen zijn een aantal toepassingen.

Luchtkwaliteitsmonitor

Deze sensor bewaakt de kwaliteit van de lucht op het gebied van temperatuur, CO, CO2 en relatieve vochtigheid. De sensor is bedoeld voor gebruik in een woning, kantoor, school of werkplaats/loods en heeft een interne netvoeding zodat geen batterijen nodig zijn. Door toepassing van een gecertificeerde CO sensor is het gelijk een brandmeldsensor voor rookgasdetectie.

Gewasmonitor

De Gewasmonitor Schimmel is bedoeld voor de bewaking van een gewas dat gevoelig is voor schimmels. De sensor meet op twee posities de relatieve vochtigheid en de temperatuur. Door de box boven het gewas te plaatsen en de sensor aan de kabel onder het blad van het gewas kan inzicht worden verkregen in de hoeveelheid vocht die aanwezig is en de temperatuur erbij. Middels ontwikkelde modellen kan dan worden bepaald of schimmelbestrijding noodzakelijk is.

 Enclinometing

Deze sensor meet scheefstand (inclinatie) met een resolutie van 0,03° en wordt onder meer gebruikt voor het meten aan gebouwen, bruggen, machines, etc. Ook deze print heeft tevens een temperatuurmeting aan boord.

 • Parker HPF

  DNV GL certificering voor het HPF-systeem van Parker

  Het High Performance Flange-systeem (HPF) van Parker is een vorm-pasconnectorsysteemParker Hannifin kondigt aan dat het mechanische flenssysteem voor machines en systemen (met een bedrijfsdruk van max. 420 bar), het HPF of Parker High Performance Flange System, de DNV GL-certificering heeft ontvangen voor maritieme toepassingen. De… Lees verder →

 • Reesink Agrifac Canada

  Royal Reesink breidt de aanwezigheid in Canada uit

  Royal Reesink heeft ook een groothandel voor de distributie van Europese landbouwmachines in Canada waaronder het Nederlandse AgrifacDrie jaar na het betreden van de Canadese markt groeien de activiteiten van Royal Reesink snel. Bovendien werkt Reesink aan een ambitieus groeipad. Naast groei in de landbouw… Lees verder →

 • Nieuw overzicht technische webinars om bij te blijven

  Aandrijftechniek blijft een overzicht plaatsen van technische webinars vanuit de industrie. Ideaal voor engineers en technici die thuis werken, maar ook voor diegenen die op kantoor of in de fabriek aan het werk zijn en bij willen scholen op hun vakgebied. Thuiswerken is voor velen… Lees verder →

 • supply chain

  Problemen supply chain zorgen voor tonnen schade bij bedrijven

  Wereldwijd stagneert de productie door een crisis geteisterde supply chain (foto: Pexels, Tom Fisk)Sinds begin 2020 zijn supply chains over de hele wereld steeds onstabieler en kwetsbaarder geworden. Levering van essentiële componenten zoals microchips of individuele grondstoffen haperde en diverse bedrijven lijden onder de gevolgen.… Lees verder →

 • Nord Universal IE3

  NORD Universal-motor voldoet aan nieuwe Ecodesign-regels

  De Universal-motor is gecertificeerd volgens alle gebruikelijke standaarden en daarom wereldwijd inzetbaarDe nieuwe Ecodesign-regels in Verordening (EU) 2019/1781 stellen per 1 juli 2021 strengere eisen aan de energie-efficiëntie van elektromotoren en toerentalregelingen. Hierdoor wordt het gebruik van IE3-motoren in aanvullende vermogensgebieden niet alleen economisch aantrekkelijker,… Lees verder →

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven