Algemeen

Segway praktischer en met opbergmogelijkheden

In magazijnen maakt de Segway medewerkers beter zichtbaar en zijn ouderen met verminderde fysieke capaciteiten langer inzetbaar
In magazijnen maakt de Segway medewerkers beter zichtbaar en zijn ouderen met verminderde fysieke capaciteiten langer inzetbaar

Met de introductie van twee verbeterde modellen zijn de toepassingsmogelijkheden van de Segway Personal Transporter verder vergroot. De elektrisch aangedreven tweewieler wordt tegenwoordig gebruikt door de politie, douane, in de beveiliging, in grote magazijnen, winkels en kantoren, door toeristen, op beurzen, op Schiphol, door boominspecteurs, senioren en mensen met fysieke beperkingen.

De nieuwe modellen Segway i2 SE en x2 SE zorgen voor nog meer gebruiksmogelijkheden.  Om de veiligheid te verbeteren zit er standaard een voor- en een achterlicht ingebouwd. Het stuur is afneembaar, waardoor de Segway makkelijker te vervoeren is. Het platform om op te staan is breder en comfortabeler. De console is aangepast en er zit een USB-verbinding op voor snellere service analyse door servicemonteurs.

De Segway PT i2 SE past gemakkelijk door een deuropening en door gangpaden, bijvoorbeeld in supermarkten en winkels en de X2 SE kan vanwege zijn speciale banden over ruwer terrein en strand rijden. Beide versies kunnen worden voorzien van het nieuwe click on – click off systeem waardoor het nog eenvoudiger is geworden om verschillende opbergkoffers, tablet, telefoon, boodschappen of andere spullen mee te nemen.

Praktisch vervoermiddel

Werd de Segway begin deze eeuw nog gezien als een trendy transporter voor enkele hippe zakenlieden, inmiddels rijden er in Nederland al zo’n 2500 rond. De elektrische tweewieler wordt vanwege het duurzame karakter, het gemak, het comfort, de snelheid en de erkende veiligheid steeds populairder. Werknemers gebruiken hem voor het vervoer vanaf transferia naar stations of zakencentra, hiermee wordt bijgedragen aan de vermindering van de files in binnensteden.

Wereldwijd wordt hij al door 2000 politiekorpsen en talloze beveiligers gebruikt voor crowd control, bewaking en patrouillering. Ze hebben dankzij de verhoogde positie op de Segway beter overzicht, zijn beter zichtbaar voor het publiek en kunnen een groter gebied bestrijken. In Nederland is de Segway onder meer in gebruik bij de douane en marechaussee op Schiphol en Rotterdam.

Segway in de logistiek

In de logistiek wees een proef bij Vanderlande Industries, V&D, Philips en Technische Unie uit dat de Segway gemiddeld 1,5 manuur per dag bespaarde. In magazijnen maakt hij medewerkers beter zichtbaar en zijn ouderen met verminderde fysieke capaciteiten langer inzetbaar.

In kassen en de groenvoorziening wordt de tweewieler ook steeds populairder. Medewerkers kunnen grotere afstanden overbruggen, producten en gereedschap vervoeren en de Segway gebruiken voor specifieke taken, zoals het inspecteren van bomen.

Een groeiende markt vormen senioren en mensen met fysieke beperkingen of tijdelijke problemen als gebroken ledenmaten of knieblessures. Zij krijgen dankzij de Segway hun mobiliteit terug.
De tweewieler is van begin af aan populair bij stadstours, bedrijfsuitjes en andere toeristische tochten, waarbij de deelnemers na een korte instructie op pad gaan. Ook de ANWB en verschillende MediaMarkt en Saturn-winkels bieden inmiddels de Segway aan. Sinds 2009 is de Segway hier officieel toegelaten op de openbare weg.


x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven