Algemeen

Schuinsnijdsysteem met direct aangedreven motoren

ESAB’s DMX Beveller gebruikt directe aandrijvingstechnologie voor het leveren van betrouwbaar, veilig en gebruiksvriendelijk plasma snijwerk.

ESAB Welding & Cutting Products introduceert de DMX Automated Plasma Beveller, een volgende generatie afschuinsysteem, met direct aangedreven motoren, dat een prestatieverbetering levert via een eenvoudig, compact design.

De DMX Beveller biedt hoge betrouwbaarheid, verbeterde veiligheid en gebruiksgemak. Deze snijdt alle laskantvoorbereidingen, inclusief (space)  V-, Y-, X- en K-naden met snijhoeken tot 45° op materiaal tot 50 mm.

Eenvoudig en accuraat snijden

De DMX Beveller wordt aangevuld door de release van ESAB’s nieuwe SmartBevel-technologie voor eenvoudiger programmeren en accuraat schuinsnijden met minimale tussenkomst van de operator. SmartBevel omvat afschuingegevens en meetkundige compensaties voor het snijden van V-, X-, Y- en K-naden in zacht staal met een dikte van 6 tot 50 mm. In tegenstelling tot concurrerende systemen integreert SmartBevel alle afschuincompensaties in de CNC, zodat het programmeren van laskantvoorbereidingen eenvoudiger is en fijnafstelling van het snijwerk snel en eenvoudig bij de machine kan gebeuren.

5-Axis motinon

ESAB maakt gebruik van een nieuwe benadering voor het leveren van 5-Axis motion, door middel van direct aangedreven motoren, waardoor beveiliging tegen loslaten door een botsing overbodig wordt en responsieve, accurate positionering geleverd kan worden. Met het directe aandrijvingsdesign zijn versnellingsbakken, riemen, katrollen, begrenzingsschakelaars en blootliggende kabels verleden tijd. Het resultaat is “compliant motion” waarmee de DMX Beveller een toortsbotsing absorbeert en detecteert zonder extra componenten en automatisch reset na een botsing zonder dat de operator de toorts hoeft aan te raken of op de snijtafel moet klimmen om dat te doen. Snellere resets leiden tot hogere productiviteit en elimineren gevaarlijke taken van de operator uit het snijproces.

Gereduceerde complexiteit

Door de gereduceerde complexiteit, dankzij de directe aandrijvingstechnologie, worden zowel de prestatie als de betrouwbaarheid verbeterd en wordt een buitengewoon compact design mogelijk gemaakt. Het beperken van de omvang en het gewicht van de snijkop heeft nog meer voordelen. De DMX Beveller is aanzienlijk kleiner en lichter dan traditionele plasma snijkoppen, en kan dus gemonteerd worden op kleinere machines, zodat plasma kwaliteitssnijwerk betaalbaarder wordt en kostbare ruimte wordt bespaard. DMX is verkrijgbaar op ESAB’s Combirex DX en grotere machines.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven