Algemeen
samenwerking Schneider Electric Energy en Eplan
De business unit Energy van Schneider Electric gaat wereldwijd de E-CAD oplossingen van Eplan toepassen (foto: Schneider Electric).

Schneider Electric heeft voor zijn business unit Energy een wereldwijde samenwerking aangekondigd met Eplan. Dit betekent dat de E-CAD-oplossingen van laatstgenoemde in de toekomst op alle ontwikkelings- en productielocaties van genoemde business-unit over de hele wereld worden toegepast.

Dankzij het Eplan platform kan Schneider Electric de workflow vanaf het eerste ontwerp tot aan de productie optimaliseren. Zo kan bijvoorbeeld de componenten-database gecentraliseerd en het kennismanagement vereenvoudigd worden. De informatie is in de oplossing ingebed, altijd actueel en toegankelijk voor elke vestigingslocatie waarvoor de informatie relevant is. Door standaardisering en hergebruik van alle componenten wil Schneider Electric een hogere productiviteit bereiken.

Centralisatie en samenwerking dankzij Eplan

Tot nu toe werkte elk onderdeel van Schneider Electric Energy met eigen tools en specifieke ontwerpprocessen gewerkt. Omdat het concern meer dan ooit waarde hecht aan geoptimaliseerde samenwerking en efficiëntie, is deze werkwijze niet meer van deze tijd. Door de implementatie van het Eplan platform kan het bedrijf zijn kennis centraliseren, de samenwerking tussen locaties verbeteren en de werkbelasting tijdens lopende projecten gelijkmatiger verdelen.

Tijdens een drie maanden durende testfase werd Eplan op drie locaties geïmplementeerd: in Chartres-de-Bretagne (Frankrijk), Regensburg (Duitsland) en Manisa (Turkije). De teams konden in deze eerste fase hun doelstellingen en verwachtingen op elkaar afstemmen.

Dit leidde uiteindelijk tot het ondertekenen van het raamcontract voor het invoeren van Eplan in alle bedrijfsonderdelen van de business-unit Energy. Het marktleiderschap van Eplan en de capaciteit van de onderneming om de verschillende onderdelen van Schneider Electric wereldwijd ondersteuning te kunnen bieden, waren factoren die daarbij een belangrijk rol speelden.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven