Algemeen

Schmalz handling-systeem met IoT-capaciteiten

Scmhalz handling-systeem
De collaborative kabel-balancer is geschikt voor IoT en intuïtief in alle drie dimensies te bedienen (foto; Schmalz).

Schmalz heeft met de collaborative kabel-balancer een nieuw hefsysteem ontwikkeld, dat zowel snelle handling als nauwkeurig positioneren van werkstukken mogelijk maakt. Het handling-systeem is ergonomisch vormgegeven, eenvoudig te bedienen en voorzien van intelligente functies voor de besturing en bewaking van het handling-proces en voor opname in netwerken.

Met de collaborative kabel-balancer kunnen handmatige heftaken gedeeltelijk worden geautomatiseerd. Het apparaat combineert dynamiek met nauwkeurigheid. Zo kan het intelligente handling-systeem snel opnemen en verplaatsen even goed als nauwkeurig neerleggen, bijvoorbeeld bij verbindings- of montageprocessen.

Handling-systeem

Het nieuwe handling-systeem kan lasten tot 80 kg bewegen en met weinig inspanning afremmen zonder gevaar op doorschieten van de last. Softwarematig kunnen opname- en afzetpunten, werkruimte en verplaatsingssnelheden worden gedefinieerd.

De gebruiker kan het handling-systeem intuïtief en met één hand in alle ruimtelijke dimensies geleiden. Op de handgreep kan hij verschillende systeemeigenschappen instellen, bijvoorbeeld een van drie verschillende snelheden. Rondom aanwezige LED’s tonen bij de eerste blik de actuele status. De kabel-balancer is met een uithanglengte van 3 m tot 4,5 m en op een kolom van 2 m tot 4 m hoogte leverbaar.

Dankzij automatische grijperherkenning weet het apparaat wat voor soort grijper is aangesloten. Het leest de bijbehorende parameters automatisch uit, bijvoorbeeld aantal bedrijfsuren, de maximale belasting of de aangegeven veiligheidsgrenswaarden van de grijper.

Op weg naar IoT

Schmalz heeft het nieuwe handling-systeem afgestemd op de groeiende eisen met betrekking tot digitalisering. Het is voorzien van verschillende sensoren voor de bepaling van de toestands- en prestatiedata die bij de integratie in een digitale omgeving ter beschikking kunnen worden gesteld. Daarmee zijn in de toekomst conditiebewaking, voorspellend onderhoud, bewaking op afstand en het uitlezen van bedrijfsdata en –toestanden voor optimalisering van het totale systeem mogelijk. Het systeem meldt eventuele fouten direct op het display op het bedienpaneel.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven