Algemeen
Op donderdag 11 mei opende de heer D. Heinrich, CEO Europe Schaeffler, de deuren van het vernieuwde Lineair Quick Center in Barneveld (foto's: Schaeffler)

Op donderdag 11 mei opende de heer D. Heinrich, CEO Europe Schaeffler, de deuren van het vernieuwde Lineair Quick Center in Barneveld. In het Quick Center worden geharde assen en railprofielen volgens klantspecificaties bewerkt. Vergroting van het verzorgingsgebied was voor Schaeffler aanleiding tot aanschaffen van een nieuw magazijnsysteem, wat resulteerde in een efficiencyverbetering.

Het QC dat oorspronkelijk de Benelux bediende kreeg er uitbreiding van Scandinavië en het Verenigd Koninkrijk bij. “Daarbij liepen we echter tegen onze grenzen aan qua capaciteit en ruimte”, aldus Rob Peters, Supply Chain Manager Schaeffler Nederland. “Het langgoed zoals rails en assen kwam altijd binnen in kisten die in stellingen werden geplaatst, wat relatief veel magazijnruimte in beslag nam.”

Vanwege het brede portfolio en de snelle benodigde levering in de markt is ruime voorraad nodig. Om dit aan te pakken is in een geautomatiseerd magazijnsysteem geïnvesteerd. Dit systeem levert een ruimtebesparing van 85% op. Tevens is hiermee het interne transport van kisten voorbij, het langgoed wordt direct uit de kist in de cassette van het magazijnsysteem opgeslagen en voor bewerking automatisch opgeroepen. Daarmee is de doorlooptijd van een order met 50% gereduceerd.

Om tot een One-Piece Flow te komen zijn de machines in het Quick Center slimmer opgesteld, zodat er geen tussenvoorraden meer nodig zijn. “Eerder nam het slijpen en verzenden van assen twee dagen in beslag,” aldus Peters. “Nu gaat alles wat voor 9.00 uur in het systeem staat om 16.00 uur op transport. Daarbij hebben we tevens voldoende ruimte voor speciale werkzaamheden zoals klantspecifieke montages gekregen. Dankzij deze investeringen en aanpassingen zijn wij klaar voor de toekomst om vanuit Barneveld optimaal de Benelux, Scandinavië en het Verenigd Koninkrijk te bedienen. Naast Barcelona en Homburg, een nieuw steunpunt binnen het Europese lineair netwerk van Schaeffler.”

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven