Algemeen
Schaeffler elektromobiliteite
De Schaeffler Mover met wielnaafaandrijving biedt een flexibel en emissievrij platform voor verschillende voertuigconcepten (foto: Schaeffler).

Op het elfde Schaeffler Colloquium, dat in april in Baden-Baden werd gehouden, introduceerde deze Duitse fabrikant een aantal nieuwe concepten voor elektromobiliteit. Met een nieuwe divisie E-mobiliteit en het urbane voertuigconcept ‘Schaeffler Mover’ maakt het technologiebedrijf duidelijk dat het serieus werk maakt van elektromobiliteit.

De nieuwe divisie E-mobiliteit ontwikkelt en produceert innovatieve oplossingen voor de elektrische en hybride aandrijvingen van de toekomst. Dit zijn bijvoorbeeld bijzonder compacte hybride modules met geïntegreerde drievoudige koppeling, een nieuwe generatie elektrische asaandrijvingen en complete ‘dedicated hybride transmissies’.

Elektromobiliteit

De elektrische en elektronische componenten voor de verschillende aandrijflijnen zijn gebaseerd op een gemeenschappelijk ontwikkelingsplatform dat het technologiebedrijf voor de eerste keer voorstelde aan het publiek. Schaeffler wil hiermee bijdragen aan een grotere rol voor elektromobiliteit op de markt.

Omdat niet alleen de wettelijke voorschriften maar ook de voorkeuren van de klant per land verschillen, richt de nieuwe divisie E-mobiliteit van Schaeffler zich op diverse verschillende aandrijfoplossingen. Om toch kosteneffectieve elektrische en hybride voertuigen te kunnen realiseren, zijn de elektrische en elektronische aandrijfcomponenten gebaseerd op een gemeenschappelijk ontwikkelingsplatform. Dit platform bestaat uit zowel de hardware zoals elektromotor en vermogenselektronica, als alle essentiële softwaremodules die nodig zijn voor regeling van de aandrijving.

Het volledig artikel vindt u in het mei 2018 nummer van Aandrijftechniek.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven