Algemeen
Grote lagers met een diameter van meer dan 800 millimeter worden in Nanjing vervaardigd. (Foto’s: Schaeffler)

De wereldwijde auto- en industriële toeleverancier Schaeffler intensiveert haar zakelijke activiteiten in de Chinese windenergiesector en neemt een nieuwe productiehal met een oppervlakte van 22.000 vierkante meter in gebruik op haar locatie in Nanjing, in de provincie Jiangsu, Oost-China.

De focus in Nanjing ligt op de productie van grote lagers met een diameter van meer dan 800 millimeter, die vooral worden gebruikt in windturbines, tandwielkasten en in de zware industrie. De productie van 12.500 eenheden per jaar is gepland. Met de opening van de nieuwe hal breidt Schaeffler haar productiecapaciteiten uit op de locatie, die nu een totale oppervlakte heeft van 260.000 vierkante meter. Daarmee is Nanjing nu de grootste productielocatie voor windenergielagers binnen de Schaeffler Groep. De vestiging biedt werk aan meer dan 2.000 mensen.

Hogere efficiëntie

“De uitbreiding van onze productiecapaciteiten in Nanjing versterkt ons netwerk van fabrieken in Azië”, aldus Andreas Schick, Chief Operating Officer van Schaeffler AG. “Met de door Schaeffler ontwikkelde geavanceerde productietechnologieën zullen wij een aanzienlijke verhoging van de efficiëntie bereiken. Essentieel daarbij zijn: ons eigen speciaalmachinepark en de implementatie van de gehele keten in de regio. Dit is duurzaamheid in de praktijk. Onze wereldwijde samenwerking bewijst eens te meer de industrialisatiecompetentie van Schaeffler.”

Nieuwe productiehal in Nanjing

Roadmap 2025

Innovatieve en duurzame oplossingen voor windenergietoepassingen spelen voor Schaeffler een centrale rol in het kader van de Roadmap 2025, die de strategische oriëntatie van de Schaeffler Groep voor de komende vijf jaar vastlegt. Tegen de achtergrond van ambitieuze klimaatdoelstellingen en doelgerichte financiering ontwikkelt en implementeert ook de Volksrepubliek China nieuwe energieprojecten in de windenergiesector. Schaeffler biedt met haar rollager-, lineair- en direct drive-oplossingen een omvangrijke expertise voor complete, exact op elkaar afgestemde systemen uit één hand.

Groeipotentieel

“Windenergie is van strategisch belang en heeft voor Schaeffler nog steeds een groot groeipotentieel”, aldus Dr. Stefan Spindler, CEO Industrial van Schaeffler AG. “Wij ondersteunen onze partners tijdens de energierevolutie door hen innovatieve producten te leveren op hun weg naar een duurzame toekomst. Met onze betrouwbare en krachtige grote lagers voor windenergietoepassingen zijn wij een pionier op het gebied van beweging, om de manier waarop de wereld beweegt te verbeteren. Schaeffler is reeds vertegenwoordigd in elke tweede tot derde windturbine wereldwijd en is daarmee wereldwijd de toonaangevende leverancier voor windenergielagers.”

China

De regio Groot-China speelt sinds haar toetreding tot de markt in 1995 een steeds belangrijkere rol in de bedrijfsresultaten van Schaeffler. Ondanks de moeilijke marktomstandigheden kon de regio in 2020 een voor valuta gecorrigeerde omzetgroei van 8,7 procent noteren. De sector windenergie van de divisie Industrie leverde een belangrijke bijdrage aan dit resultaat.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven