Algemeen

Samenwerking Rockwell en Routeco nu in hele Benelux

Routeco Rockwell BeLux
De ondertekening van de samenwerkingsovereenkomst. Van links naar rechts: Jan de Witte (Rockwell Automation), James Jonkers en Dave Amps (beide Routeco). (foto: Rockwell Automation)

Rockwell Automation heeft het partnership met Routeco uitgebreid. Laatstgenoemde wordt ‘preferred distributor’ van Rockwell Automation voor de Belgische en Luxemburgse markt. Routeco zal de distributieactiviteiten uitvoeren vanaf de nieuwe bedrijfslocatie in Turnhout. Beide partijen werken in Nederland al langer samen, zodat nu de gehele Benelux wordt bestreken.

Routeco streeft naar een goede service aan zijn klanten. Dit gebeurt door continuïteit in voorraad van de producten van Rockwell Automation in het magazijn in Turnhout en dagelijkse leveringen van Rockwell producten door heel Belgiё en Luxemburg. Ook kan men in geval van storingen en technische problemen spoedlevering verzorgen. Een speciaal account management team met een uitgebreide kennis van de producten van Rockwell Automation is verantwoordelijk voor de Belux-regio.

De strategie van Rockwell Automation is gericht op samenwerking met een beperkt aantal distributeurs in haar PartnerNetwork programma. Op basis van hechte samenwerking verwacht Rockwell Automation dat de distributeur een grondige kennis heeft van de markt die hij bedient en dat hij investeert in het opbouwen van goede relaties met de klanten. Daardoor kan de distributeur een goede wederzijdse samenwerking met de klanten ontwikkelen, waarbij hij hen een compleet assortiment, kennis van automatisering en lokale ondersteuning kan bieden.

Rockwell en Routeco

Rockwell is in 2013 al een succesvolle samenwerking met Routeco in Nederland aangegaan. Verder is eerstgenoemde partner van Rockwell in Groot-Brittanniё en Oostenrijk. Rockwell was voor Belgiё en Luxemburg op zoek naar een vaste partner, Routeco zocht mogelijkheden om de aanwezigheid in de EMEA-regio uit te breiden. Rockwell verwacht dat de klanten in Belgiё en Luxemburg van de krachtenbundeling zullen profiteren.

Voor Routeco betekent de overeenkomst dat het bedrijf de samenwerking naar Belgiё en Luxemburg kan uitbreiden. De eerste prioriteit is toegevoegde waarde te leveren aan de gezamenlijke klanten. Dit wil men realiseren door te luisteren naar hun behoeftes en door ketenoplossingen te ontwikkelen, die aansluiten bij hun businessmodellen.

Belgische en Luxemburgse klanten van Rockwell Automation kunnen vanaf 1 april 2020 hun eerste orders bij Routeco plaatsen.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven