Algemeen
sigmatek safety relais
Sigmatek heeft het modulaire S-DIAS Safety systeem uitgebreid met de relais output module SRO 022 (foto: Sigmatek)

Sigmatek heeft het modulaire S-DIAS Safety systeem uitgebreid met de relais output module SRO 022, waarmee hoge spanningen tot 230 V/ 6 A nu ook Safety georiënteerd kunnen worden aangestuurd.

De Safety relais module voor op de DIN rail heeft twee veilige, 2-kanaals uitgangen binnen een breedte van 25 mm en voldoet aan de hoogste veiligheidseisen (SIL 3, PL e). Beide uitgangen worden gebruikt voor het Safety-georiënteerd sluiten (NO) van een elektrisch circuit met een toegestane nominale spanning van 24 V DC / 230 V AC en een maximale continue stroom van 6 A.

Hydraulische kleppen

De SRO 022 kan bijvoorbeeld worden gebruikt voor het schakelen van hogere vermogens of potentieel geïsoleerde circuits – zoals hydraulische kleppen of het doorschakelen van noodstopcircuits. In combinatie met de S-DIAS Safety CPU, die de communicatie met de veiligheidsmodules beheert, worden zeer snelle responstijden bereikt.

PLCopen standaard

Dankzij de uitgebreide bibliotheek in de Lasal Safety Designer software kunnen gerelateerde veiligheidstoepassingen comfortabel worden geconfigureerd. De Safety-functieblokken zijn gebaseerd op de PLCopen-standaard en kunnen eenvoudig via Drag & Drop worden geplaatst.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven