Algemeen
SAF AXEAl elektrische as
De TRAKe elektrisch aangedreven traileras axle van SAF-Holland is onderdeel van de strategische samenwerking met Lohr Industrie (foto's: SAF-Holland).

De SAF-Holland Group, Luxemburgs toeleverancier van vrachtwagen- en trailercomponenten, en het in de Elzas vlak bij Straatsburg gevestigde Lohr Industrie SA, specialist in autotransporteurs, hebben een overeenkomst over een strategisch partnerschap voor elektrische trailerassen ondertekend.

De gezamenlijk ontwikkelde Axeal (Axle Electric Assist Lohr) werkt volledig onafhankelijk van de hoofdaandrijfving van de trekker en ondersteunt deze bij het optrekken en remmen met energieterugwinning. Door de tractie-ondersteuning werkt de trekker in zijn optimale werkpunt en verbruikt daardoor tot 15% minder brandstof bij tegelijkertijd verbeterd rijcomfort.

Elektrische assen

Het centrale mechanische systeem omvat een differentieel, een vertragingskast en een hulpaandrijving, die bij stilstand kan worden gebruikt voor het aandrijven van een hulpsysteem, bijvoorbeeld een hydropomp. Wanneer hij niet in gebruik is kan de elektromotor worden losgekoppeld van de vertragingskast om hulpsystemen aan te drijven.

De bijdrage van SAF-Holland aan het totale systeem bestaat uit het SAF TRAKe systeem. Het gebruik van deze traileras maakt het bijvoorbeeld mogelijk om in stedelijke gebieden de autotransporter ’s nachts te laden en lossen. De totale combinatie voldoet daarmee aan alle wettelijke eisen wat betreft geluids- en uitlaatgasemissies.

In het eerste kwartaal van 2019 werd de eerste oplegger voor autotransport voorzien van deze nieuwe applicatie. In de komende weken worden de eerste voertuigen van Lohr met Axeal aan het Amerikaanse Virginia Transport en het Zuid-Afrikaanse KDG Logistics geleverd.

De in de praktijk verworven resultaten zullen direct in de verdere ontwikkeling worden meegenomen. Bovendien zal Lohr in de tweede helft van dit jaar Axeal in zijn productportfolio voor autotransporteurs opnemen.

Samenwerking

Volgens SAF-Holland is deze samenwerking een voorbeeld voor de doelgerichte kennisuitwisseling en een mijlpaal voor het seriematig gebruik van zijn TRAKe elektrische traileras. Tegelijkertijd streven de Luxemburgers naar een bijdrage in de verlaging van de Total Cost of Ownership en ondersteunen ze klanten om te voldoen aan de zich steeds verder aangescherpte grenswaarden voor geluid en uitlaatgas.

SAF Lohr elektrische assen
Lohr Industrie en SAF-Holland hebben nauw samengewerkt bij de verdere ontwikkeling van elektrisch aangedreven assen.

Voor de onderneming uit de Elzas is SAF-Holland de juiste partner voor de wereldwijde marketing van het systeem, dit door zijn internationale aanwezigheid en expertise bij de ontwikkeling van elektromobiliteitsoplossingen De samenwerking is aangegaan voor tien jaar en omvat ook een verlengingsclausule. De wereldwijd verkooprechten van het Axeal-systeem liggen bij SAF-Holland.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven