Algemeen
Pilz RVS veiligheidsschakelaar
Pilz heeft het programma uitgebreid met de PSENmag roestvast stalen magnetische veiligheidsschakelaar (foto: Pilz).

Pilz breidt zijn productgroep contactloze, magnetische veiligheidsschakelaars PSENmag uit met een roestvast stalen variant. Deze nieuwe veiligheidsschakelaar bewaakt hekken en posities in zware industriële omgevingen. De robuuste roestvast stalen behuizing is bestand tegen extreme temperaturen, schokken en trillingen.

De roestvaststalen behuizing heeft een klein oppervlak dat door afzettingen kan worden aangetast. De behuizing is ongevoelig voor agressieve reinigingsmethoden zoals het steriliseren met hete stoom. Hierdoor kan de robuuste schakelaar volgens beschermingsgraad IP67/IP69K in omgevingen met sterke verontreinigingen en hoge reinigingseisen worden gebruikt. Dit maakt de veiligheidschakelaar geschikt voor de voedingsmiddelenindustrie, de productie van farmaceutische middelen en de productie van cosmetica.

Duurzame en robuuste veiligheidsschakelaar

De roestvaststalen variant van de PSENmag is verkrijgbaar in twee verschillende uitvoeringen met kabel- of stekkeraansluiting. Hierdoor kan hij snel en flexibel worden geïnstalleerd. De kabelvariant is bij gebruik bij extreme temperaturen hitte- en koudebestendig van -25°C tot 80°C. De stekkervariant kan tot 120°C worden gebruikt. Dankzij de robuuste behuizing zorgt de roestvaststalen PSENmag zelfs in explosiegevaarlijke omgevingen voor betrouwbare bewaking. Door zijn compacte afmetingen is hij ruimtebesparend en kan hij gemakkelijk worden geïnstalleerd.

De extra meldcontacten met ingebouwde LED maken een gebruiksvriendelijke diagnose en een snelle foutoplossing mogelijk. In combinatie met de PNOZmulti configureerbare besturingen of PNOZsigma veiligheidsrelais van Pilz krijgen gebruikers een veilige en economische totaaloplossing.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven