Algemeen

ROVC reikt eerste diploma beroepsopleiding uit

diploma beroepsopleiding
Erwin Blom ontvang als eerste het diploma voor de beroepsopleiding tot Servicemonteur werktuigbouw bij ROVC (foto: ROVC).

ROVC heeft de eerste diploma voor een beroepsopleiding uitgereikt aan Erwin Brom. Hij volgde een opleiding tot Servicemonteur werktuigbouw bij het onderwijsinstituut. Brom werd verrast tijdens de eerste les van de cursus Dieselmotoren. Het bedrijfserkende diploma laat zien dat de student in de breedte van het beroep is opgeleid, zowel theoretisch als praktisch.

Op dit moment is Brom werkzaam in de technische dienst bij een specialist in Smart Industry. “Mijn vorige werkgever schonk weinig aandacht aan ontwikkeling, terwijl dit als technicus in mijn optiek juist heel belangrijk is. Nadat mijn contract met deze organisatie werd verbroken, besloot ik weer te gaan studeren. Zo kwam ik terecht bij de beroepsopleiding Servicemonteur werktuigbouw.

Het volgen van de opleiding heb ik zelf bekostigd, waardoor het behalen van de diploma mij extra trots maakt. Het is een goede investering in mijn toekomst,” aldus Erwin. “Mijn huidige werkgever heeft ontwikkeling hoog in het vaandel staan. Hier word ik voortdurend gemotiveerd om te groeien.”

Diploma beroepsopleiding

Een ROVC-beroepsopleiding bestaat uit een opeenstapeling van reguliere ROVC-cursussen. Na afronding van een cursus ontvangt de cursist een certificaat. Na het voltooien van alle benodigde cursussen wordt een bedrijfserkend diploma uitgereikt. Een beroepsopleiding heeft geen vastgestelde looptijd.

Beroepsopleidingen die ROVC aanbiedt zijn Technisch operator B en Servicemonteur en Servicetechnicus op de volgende gebieden: elektrotechniek – mechatronica, elektrotechniek – procesindustrie, klimaattechniek, koeltechniek en werktuigbouw.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven