Algemeen

Rollon doet nieuwe overname

overname T-Race door Rollon
Met de overname van T-Race versterkt Rollon zijn aanbod lineaire componenten met complementaire producten, zoals de MonoRace geleiderail.

Rollon heeft de Italiaanse firma T-Race, fabrikant van lineaire en telescooprails, overgenomen. Deze onderneming heeft het hoofdkantoor en de productie in Aicurzio bij Milaan en heeft dochterbedrijven in Duitsland en China. Met deze acquisitie  onderstreept de Rollon groep zijn groeistrategie als wereldwijd actieve aanbieder.

Voor Rollon is dit al de vijfde acquisitie sinds 2011, na onder meer Hegra (D) in 2015 en TMT (I) in 2016. Met de overname versterkt het bedrijf zijn aanbod lineaire componenten met complementaire producten, zoals de MonoRace geleiderail. Rollon heeft al een sterke positie in de branches automatisering, robotica, machinebouw, logistiek en railtechniek.

Voor 2017 voorziet de groep een groei van 15% en komt dan in de buurt van de 100 miljoen euro omzet. Dit is een voortzetting van de tweecijferige groeicijfers van de laatste vier jaar. Deze resultaten worden onder meer gerealiseerd door de proactieve expansiestrategie in de internationale markt, die Rollon sinds 2013 met dochterbedrijven in Duitsland, Frankrijk, Japan, China, India en de Verenigde Staten en met vertegenwoordigingen in Rusland, Brazilië en het Verenigd Koninkrijk voert.

De groep telt wereldwijd momenteel ongeveer 500 medewerkers, waarvan er meer dan 300 in de productievestiging in Vimercate (I). De medewerkers en de R&D-afdeling van T-Race zullen volledig in de bestaande activiteiten worden geïntegreerd.

Groei mede door overname

„De acquisitie van T-Race versterkt Rollon in zijn rol als wereldwijd aanbieden van oplossingen voor lineaire techniek, zowel in Europa en Amerika als in opkomende markten“, zegt Eraldo Bianchessi, CEO van de Rollon groep. Dankzij deze laatste overname kan de onderneming in de toekomst nog beter voldoen aan de eisen van de klanten en talrijke verschillende, steeds veranderende markten.

„Het succes van onze expansiestrategie kann worden verklaard uit ons vermogen een steeds omvangrijker portfolio van oplossingen aan te bieden“, zegt Rüdiger Knevels, General Manager van de Rollon groep. „Deze nieuwe acquisitie zal ons in divese markten nieuwe mogelijkheden bieden en de positie van Rollon als wereldwijd actieve groep versterken.“

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven