Algemeen

Roestvast stalen magneetveer van LinMot

LinMot magneetveer
De MagSpring roestvast stalen magneetveer van LinMot is leverbaar met een slag tot 350 mm en een constante kracht van 40 N, 50 N of 60 N. (foto: Groneman)

Na de uitbreiding van het programma roestvast stalen lineaire motoren en geleiders heeft LinMot nu de roestvast stalen versie van de MagSpring geïntroduceerd. Deze magneetveer is optimaal ontworpen voor omgevingen waarin agressieve vloeistoffen en schuimreinigers worden gebruikt, zoals in de farmaceutische- en voedingsmiddelenindustrie. De producten zijn verkrijgbaar bij Groneman.

De MagSpring M01-40-SSC bestaat uit een magnetische slider en een stator en behoudt een constante veerkracht, onafhankelijk van de afgelegde weg. De behuizing van de stator is gemaakt van roestvast staal (1.4404, AISI 316 L).

Magneetveer

De bewegende slider wordt nauwkeurig geleid door het glijlager dat in de stator is ingebouwd. Het gebruikte lagermateriaal in deze statoren is speciaal ontworpen voor gebruik in de voedingsmiddelen- en medische industrie en is FDA-goedgekeurd. Voor een eenvoudige montage en uitlijning van de MagSpring is het front van de stator voorzien van M5-draadgaten en een gecentreerde pasvorm.

Net als bij de bekende standaard MagSprings is de functie gebaseerd op de constante kracht van permanente magneten. Deze kracht wordt gegenereerd over bijna het gehele slagbereik, waardoor deze uitstekend toepasbaar is als fail safe en voor gewichtscompensatie van kracht bij verticale montage.

Daarnaast zijn andere toepassingen mogelijk, zoals het positie-onafhankelijke genereren van een constante contactkracht, de toepassing van een constante houdkracht over een groot slagbereik of eenzijdige krachtondersteuning bij aandrijftaken.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven