Algemeen
Rockwell EV innovation center
Wat het centrum uniek maakt, is de combinatie van Rockwell Automation-technologie met partnertechnologie (foto: Rockwell Automation)

Rockwell Automation opende op 18 juni een nieuw Electric Vehicle (EV) Innovation Center in San Jose, California, binnen haar Information Solutions development faciliteit. Het centrum zal live productiedemonstraties, praktijkproeven met behulp van nieuwe technologie en evenementen organiseren waarin de samenwerking met experts uit de industrie en Rockwell Automation-partners wordt gepresenteerd.

Door gebruik te maken van uitgebreide en virtuele realiteitsmodellen biedt het EV Innovation Center starters in de auto-industrie en gevestigde autofabrikanten een omgeving om nieuwe technologieën en normen te leren kennen, waardoor ze elektrische voertuigen sneller, met minder risico en tegen lagere kosten op de markt kunnen brengen.

Unieke combinatie met partners

Wat het centrum uniek maakt, is de combinatie van Rockwell Automation-technologie met partnertechnologie. De Rockwell Automation FactoryTalk InnovationSuite powered by PTC, is een geïntegreerde oplossing die software van PTC en Rockwell Automation combineert. Evenzo levert Eagle Technologies een accu-assemblagemachine en Fanuc levert robottechnologie, beide geïntegreerd met de technologie van Rockwell Automation.

Hirata, een bedrijf dat assemblagelijnen construeert, levert een assemblage-unit die de assemblage en het testen van elektrische aandrijfeenheden demonstreert. Emulate 3D, de simulatiesoftware van Rockwell Automation, helpt bij het ontwikkelen en testen van machines voordat ze worden gebouwd. Teamtechnik voert functionele tests uit om de performance  te controleren voordat de aandrijving in het elektrische voertuig wordt ingebouwd.

Kortere productietijden en efficiënter werken

“Met de groeiende wereldwijde vraag van de consument worden EV-fabrikanten uitgedaagd om te voldoen aan strenge en steeds kortere productietijden”, aldus John Kacsur, vice president, Automotive and Tire Industries, Rockwell Automation. “We hebben het Electric Vehicle Innovation Center opgericht om hun mogelijkheden uit te breiden en hun producten snel en tegen de laagst mogelijke kosten bij de consument te krijgen en tegelijkertijd efficiënter te werken.”

“Het is een enorme ervaring die klanten helpt bij het ontwikkelen en realiseren van ‘The Connected Enterprise’ – onze visie op smart manufacturing die klanten in staat stelt gebruik te maken van alle data  en zodoende een positief bedrijfsresultaat kan halen,” aldus Kacsur. “Met meer dan 4.000 met succes ontworpen, geïnstalleerde en in bedrijf gestelde projecten voor de productie van auto’s weet Rockwell Automation EV-fabrikanten te helpen om sneller op de markt te komen en de bedrijfsrisico’s beter te beheren.”

Batterijkosten dalen, vraag naar EV’s stijgt

Volgens Kacsur ondersteunt het EV Center de digitaliseringsinspanningen van bedrijven, niet alleen voor klanten uit de auto- en bandenindustrie, maar voor klanten in alle industriesectoren. Klanten zijn van harte welkom om het EV Center te bezoeken en te overleggen met experts uit de sector.

Tegen 2040 wordt verwacht dat 54% van de verkoop van nieuwe voertuigen uit elektrische voertuigen zal bestaan, volgens Bloomberg New Energy Finance. De batterijen vertegenwoordigen momenteel een derde van de kosten van een EV. Aangezien de batterijkosten blijven dalen, zal de vraag naar EV’s stijgen, met tot 40 miljoen nieuwe EV-batterijen die jaarlijks nodig zijn om nieuwe voertuigen van stroom te voorzien.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven