Algemeen

Rockwell introduceert ThinManager versie 11

Rockwell ThinManager 11
Met versie 11 van het ThinManager softwareplatform maakt Rockwell Automation het gebruik van tablets als thin clients mogelijk (foto: Rockwell Automation).

Rockwell Automation heeft versie 11 van het ThinManager beheerplatform voor Thin Clients en industriële mobiliteit geïntroduceerd. De ondersteuning voor nog robuustere Thin Client apparaten maakt ThinManager tot het hart van de Connected Enterprise. In de geactualiseerde versie biedt het platform extra functies waarmee productiebedrijven hun productiviteit, visualisering, veiligheid en mobiliteit in de prodctie kunnen verbeteren.

ThinManager 11 is de eerste versie die meer lokaal gebruik ondersteunt. Hiertoe worden verschillende toetsenbordtalen ondersteund, waardoor externe toetsenborden en aanraakschermen behalve op Engels op meerdere talen kunnen worden afgestemd. Op deze manier kunnen bedieners data zoals gebruikersnamen of wachtwoorden met elke willekeurige taal- en tekensets invoeren.

Met de nieuwe versie wordt ook de BIOS-opvolger UEDI ondersteund, waardoor wordt gegarandeerd dat ThinManager compatibel is met nieuwe op de markt geïntroduceerde op x86 gebaseerde Thin/Zero Clients.

ThinManager 11

Als aanvulling op de al aanwezige door ThinManager aangeboden authenticatie-opties beschikt versie 11 over een USB ID-kaartlezer module. Administrators hebben zo een nog grotere keuze hoe ze gebruikers een veilige toegang tot content kunnen garanderen.

ThinManager biedt zijn eindgebruikers door de talrijke verbeteringen in versie 11 meer mogelijkheden om de productiviteit te verhogen. Tot de functies behoren de ondersteuning van FactoryTalk Activation en gemeenschappelijke installatieprogramma’s. Klanten kunnen kiezen of ze de conventionele ThinManager Master-licenties blijven gebruiken of willen omschakelen naar FactoryTalk Activation.

Ook voor gebruikers van FactoryTalk View SE zijn er nieuwe licentievoordelen. Door het gebruik van ThinManager 11 en FactoryTalk View SE kunnen via een enkele licentie voor laatstgenoemde een onbegrensd aantal SE Client sessies (multisessies en/of failover) op een terminal worden uitgevoerd. Bovendien worden de nieuwe industriële Thin Clients van de Allen-Bradley VersaView 5200 Dual 4K en Multi 4K series ondersteund.

Uitgebreidere visualisering en mobiliteit

ThinManager bouwt zijn MultiMonitor-functie uit tot zeven monitors op een terminal. Deze update komt met name de nieuwe Thin-Client-serie VersaView 5200 Multi 4K ten goede. Bovendien werd de bediening van ThinManager via een touchscreen flexibeler vormgegeven.

De ThinManager apps voor iOS- en Android-tablets ondersteunen met de update van iTMC en aTMC tiles virtuele beeldschermen en IP-cameras. ‘Daardoor maken ze op mobiele apparaten een app-layout in de stijl van een besturingspaneel mogelijk waarmee mobiele gebruikers ook onderweg meerdere bronnen van data gelijktijdig kunnen bewaken.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven