Algemeen

Rockwell breidt programma frequentieomvormers uit

Rockwell frequentieomvormers
Rockwell Automation heeft het vermogensbereik en de functionaliteit van de PowerFlex 755T verder uitgebreid (foto: Rockwell Automation).

Rockwell Automation heeft voor zijn Allen-Bradley PowerFlex 755T frequentieomvormers zowel het vermogensbereik als de functies van de TotalForce-technologie uitgebreid. Technici kunnen de regelaars nu inzetten voor meer productiviteit en lagere Total Cost of Ownership in toepassingsgebieden van 7,5 kW tot 4500 kW.

Door de uitbreiding van het aantal functies zijn bij een nog grotere keuze aan high performance toepassingen een vermindering van de harmonischen, terugvoeding en een configuratie van gemeenschappeiljke bussystemen mogelijk.

TotalForce technologie

Tot de verbeteringen van de TotalForce-technologie behoort een krachtigere adaptieve besturing, waarmee de regelaar aan verandering onderhevige machine-eigenschappen kan bewaken en naar behoefte automatisch kan compenseren. Voor de adaptieve fijnafstelling worden vier automatische sperfilters voor het dempen van resonanties en trillingen gebruikt. Deze invloeden kunnen de kwaliteit beïnvloeden, energie verspillen en tot een vroegtijdige slijtage van de machine leiden.

Ook geeft de preventieve onderhoudsfunctie real-time data over de toestand van de omvormer. Door de bewaking van parameters als temperatuur, spanning en stroomsterkte kan de omvormer de resterende levenstijd van belangrijke componenten berekenen en de gebruiker op tijd informeren. Dit om ongeplande stilstandtijden te minimaliseren.

Met de TotalForce-technologie kunnen gebruikers van de PowerFlex 755T frequentieomvormers een proactieve strategie volgen voor geoptimaliseerde werktijden van de machine. De omvormers kunnen het besturingssysteem voorzien van statusinformatie over toepassingen, waardoor stilstandtijden kunnen worden verminderd en de productiviteit verhoogd. De zelfdiagnose maakt ze nog betrouwbaarder en vergemakkelijkt het onderhoud.

Rockwell frequentieomvormers
Rockwell Automation biedt de PowerFlex 755T aan in vermogens van 7,5 kW tot 4500 kW (foto: Paul Quaudvlieg)

Drie modellen frequentieomvormers

De PowerFlex 755T was tot nu beschikbaar voor toepassingen van 125 kW tot 2250 kW. Dankzij het vergrote vermogensbereik zijn de omvormers nu geschikt voor krachtige toepassingen waarbij vermindering van de hogere harmonischen vereist is, bijvoorbeeld pompen en compressoren. Daarnaast eigenen ze zich voor toepassingen met terugvoeding en voor toepassingen die een pendeldemping vragen (bijvoorbeeld kranen en hefinrichtingen).

Het aanbod omvat drie modellen:

De PowerFlex 755TL maakt gebruik van AFE-technologie (Active Front End) en van een intern sperfilter voor het verminderen van hogere harmonischen. De frequentieomvormer is leverbaar voor vermogens van 7,5 kW tot 1400 kW.

De PowerFlex 755TR is leverbaar in vermogens van 7,5 kW tot bis 4.500 kW en biedt daarin oplossingen voor terugvoeding en voor het verminderen van hogere harmonischen. De omvormer is een energetisch aantrekkelijke oplossing omdat hij energie terugvoert in het net en daarmee energieverbruik en –kosten vermindert.

Met de PowerFlex 755TM kunnen gebruikers een systeem samenstellen dat nauwkeurig is afgestemd op hun eisen wat betreft terugvoeding en coördinatie van meerdere motoren in een gezamenlijk bussysteem. Voor optimalisering van het systeem en zijn energieverbruik kan de gebruiker kiezen uit een serie van voorgemonteerde modules met een vermogensvereik van 160 kW tot bis 4.500 kW voor omvormers naar de motor toe en van 70 kW tot 4.800 kW voor terugvoeding naar het net.

Tot de verdere uitbreidingen behoort verder een geïntegreerde veiligheidsmodule, die in een EtherNet/IP-netwerk verschillende uitgebreidere veiligheidsfuncties biedt. Ook is er een pendeldemping voor stabilisering van hefinrichtingen en een energiebesparende regeling voor de aansturing van permanent magneet motoren.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven