Algemeen
Rockwell Automation ziet nog groei in informatie-oplossingen en connected services (foto's: Paul Quaedvlieg)

Industriële automatiseerder Rockwell Automation organiseert haar activiteiten met ingang van het nieuwe fiscale jaar (per 1 oktober 2020) in drie nieuwe business segmenten: intelligent devices, software & control en lifecycle services. Ook maakte de Amerikaanse automatiseerder haar omzet over het derde kwartaal bekend, een daling van 16,3 procent ten opzichte van dezelfde periode een jaar eerder.

De omzet van Rockwell Automation in het derde kwartaal (april t/m juni) kwam uit op 1.394 miljoen dollar, een daling van 16,3 procent vergeleken met het derde kwartaal van het fiscale jaar 2019, toen de omzet 1.665 miljoen dollar bedroeg. De verkopen daalden met 17,6 procent, inclusief een valutacorrectie van -1,9 procent en een omzetstijging van 3,2 procent uit acquisities.

De nettowinst in het derde kwartaal van 2020 bedroeg 317,8 miljoen dollar ofwel 2,73 dollar per aandeel. In 2019 bedroeg de winst in het derde kwartaal 261,4 miljoen of 2,20 per aandeel. Een uitgebreid verslag van de resultaten is te vinden op de website van Rockwell Automation.

Omstandigheden blijven moeilijk

“Vergeleken met voorgaande jaren zijn de resultaten dit kwartaal gedaald”, zei Blake Moret, CEO en voorzitter van de Raad van Bestuur van Rockwell Automation in een commentaar op de cijfers. “De omstandigheden blijven moeilijk, maar onze medewerkers hebben buitengewoon goed op de situatie gereageerd. Onze omzet in dit kwartaal was hoger dan verwacht; vooral dankzij organische groei.”

Rockwell verwacht een langzaam herstel van de situatie: “De COVID-19 pandemie en de wereldwijde reactie daarop maken een snelle ontwikkeling door. Onze prognoses gaan uit van een gestaag herstel zonder verdere sluitingen van fabrieken of verstoring van de supply chain als gevolg van het virus.”

Nieuwe business segmenten

Blake Moret kondigde een organisatieverandering aan die per 1 oktober bij de start van het nieuwe fiscale jaar geëffectueerd wordt. “We zetten een volgende stap in de versnelling van de groei door ons bedrijf op een andere manier te organiseren. Die nieuwe structuur sluit beter aan bij de veranderende behoeftes van onze klanten.”

Met ingang van het nieuwe fiscale jaar heeft Rockwell Automation drie nieuwe operationele segmenten: intelligent devices, software & control en lifecycle services. De nieuwe segmenten vereenvoudigen volgens Moret de structuur van het aanbod van producten en diensten en passen ze ook beter bij de aangescherpte focus op specifieke bedrijfstakken.

Rockwell Automation
Volgens Rockwell Automation gaat software in de toekomst een steeds grotere rol spelen

IT en OT samen brengen

“We leggen meer nadruk op software, omdat die in de toekomst een steeds grotere rol zal spelen. We zijn ervan overtuigd, dat dit model veel waarde biedt, want niemand is beter in staat om informatietechnologie (IT) en industriële operationele technologie (OT) samen te brengen dan Rockwell Automation en haar partners,” aldus Moret.

Deze verandering bouwt voort op ons huidige succes en brengt de Connected Enterprise echt tot leven. Met deze veranderingen versterken we ons business model, omdat we in informatie-oplossingen en connected services een groei met dubbele cijfers realiseren. In dat segment verwachten we dan ook verdere investeringen.”

 • Bosch Rexroth partner Nevonex

  Bosch Rexroth nieuwe Nevonex-partner

  De processorgebaseerde RCU-telematica-besturingseenheid van Bosch Rexroth maakt nu deel uit van het Nevonex-ecosysteem voor digitale diensten in de landbouw. (Foto: Bosch Rexroth) Bosch Rexroth is een nieuwe partner voor hardware en interfaces van Nevonex, het fabrikantonafhankelijke ecosysteem voor digitale diensten in de landbouw. De RCU-telematica-eenheid… Lees verder →

 • Schunk Medtech Steriline

  Mechatronische componenten Schunk compatibel met standaard lab-apparatuur

  De levenslang onderhoudsvrije PGN-plus-P met klant specifieke coating voor de handling van medicijnflessen in een aseptisch vulsysteem (foto: Steriline) De verwerkende industrie speelt een sleutelrol in de biowetenschappelijke sector. Bij de productie van gevoelige producten waar mensen direct mee in contact komen, zijn betrouwbare systeem-componenten… Lees verder →

 • Dana introduceert drie nieuwe planetaire aandrijvingen

  Dana introduceert drie nieuwe planetaire aandrijvingen

  Dana introduceert drie nieuwe planetaire aandrijvingen. (Foto: Dana) Dana introduceert nieuwe planetaire aandrijvingen met verbeterde koppeldichtheid en ontwerpflexibiliteit voor een breed scala aan rups-, wiel- en liertoepassingen. De nieuwe planetaire aandrijvingen, die nu beschikbaar zijn, bieden nominale koppelwaarden van 80 kNm tot 130 kNm. Ze… Lees verder →

 • Hannover Messe 2020

  Hannover Messe 2022 wordt verplaatst

  Hannover Messe 2022 vindt plaats van 30 mei t/m 2 juni. Op de afbeelding een impressie van een eerdere editie van de Hannover Messe. (foto: Paul Quaedvlieg) Hannover Messe 2022 wordt verplaatst. Vanwege de huidige situatie rond Covid, organiseert Deutsche Messe van 30 mei tot… Lees verder →

 • Hyundai HX 260 AL

  GMB zet door UMS aangepaste elektrische Hyundai in (+video)

  De elektrische Hyundai HX 260 AL graafmachine van GMB in actie (foto's: UMS) Sinds enige tijd zet GMB een elektrische Hyundai HX 260 AL graafmachine in. Familiebedrijf GMB staat voor expertise en duurzame oplossingen op het gebied van waterveiligheid, waterkwaliteit, bio-energie en industriële bouw &… Lees verder →

 • Bauma 2022

  Optimisme in München; Bauma 2022 bijna volgeboekt

  Bauma 2022 vindt van 24 t/m 30 oktober plaats in München. (Foto: Bauma) Het duurt nog meer dan 10 maanden vooraleer Bauma 2022 van 24 tot 30 oktober zijn deuren opent in München. ’s Werelds grootste vakbeurs voor bouwmachines, bouwmateriaalmachines, mijnbouwmachines, bouwvoertuigen en bouwmachines verwacht… Lees verder →

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven