Algemeen

Rockwell Automation neemt belang in ASEM

Minderheidsbelang Rockwell in ASEM
ASEM levert IPC's, HMI's, hardware en software, externe toegangsmogelijkheden en veilige, industriële IoT gateway-oplossingen. (foto's: ASEM)

Rockwell Automation heeft een overeenkomst ondertekend voor een minderheidsbelang in ASEM S.p.A., Italiaans fabrikant van automatiseringstechnologie. ASEM levert een compleet assortiment industriële pc’s (IPC’s), human machine interfaces (HMI), hardware en software, externe toegangsmogelijkheden en veilige industriële IoT gateway-oplossingen.

Door de integratie van slimme apparaten, een besturingsplatform en ontwerp- en operationele software in één netwerk maken ASEM’s hoogwaardige automatiseringsoplossingen ‘The Connected Enterprise’ mogelijk. Dankzij slimme technologie leidt dit tot verbeterde productiviteit en een veiliger omgeving.

Snellere ‘time to market’

Door de kracht van ASEM in de IPC-markt en de expertise op het gebied van HMI kan Rockwell Automation zijn hardware- en softwareportfolio voor besturing en visualisatie verder uitbreiden. Klanten krijgen de beschikking over flexibele en gemakkelijk configureerbare, industriële computertechnologie. Hierdoor kunnen ze een snellere ‘time to market’ realiseren, hun ‘cost of ownership’ verlagen, het gebruik van productiemiddelen verbeteren en bedrijfsrisico’s beter beheren.

Industriële pc’s en software

ASEM heeft een goede marktpositie in Italië. Met de overname door Rockwell Automation kan het bedrijf zijn expertise in het ontwerp en de productie van industriële pc’s en industriële software uitbreiden. Tegelijkertijd verbreden de Italianen het aanbod van Rockwell op het gebied van besturing en visualisatie en versnelt de combinatie de digitale transformatie bij klanten.

Rockwell neemt deel in ASEM
Het hoofdkantoor van ASEM in Artegna, in het uiterste noordoosten van Italië.

De transactie omvat de aankoop van een minderheidsbelang in ASEM dat in handen is van de KEB Group uit Duitsland. Na de transactie zal Rockwell Automation de strategische leveranciers- en technologiepartnerrelatie van het Italiaanse bedrijf met KEB in stand houden. Naar verwachting zal de transactie onder voorbehoud van de gebruikelijke goedkeuringen en voorwaarden in het voorjaar van 2020 worden afgerond.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven