Algemeen
Rockwell Automation Fair Entree 2019 PQ
Er kwamen meer dan 19.000 bezoekers naar de Rockwell Automation Fair 2019 in Chicago (foto's: Paul Quaedvlieg-Aandrijftechniek)

Met haar nieuwe Digital Partner Program maakt Rockwell Automation de expertise en oplossingen van marktleiders als Accenture, Microsoft, PTC, ANSYS en EPLAN toegankelijk voor bedrijven. Het Digital Partner Program werd onlangs bekend gemaakt op de Rockwell’s Automation Fair in Chicago. Aandrijftechniek was erbij en maakte de volgende (foto)reportage.

“Dit jaar was onze grootste en beste Automation Fair ooit. Er kwamen meer dan 19.000 mensen uit de hele wereld en ben blij dat iedereen kon zien wat we hadden voorbereid”, aldus Blake Moret, CEO van Rockwell Automation. “In wezen is de Automation Fair een leerzame beurs. Met meer dan 150 technische en innovatieve stands op de beursvloer en tientallen trainingssessies en forums laten we zien hoe we onze klanten helpen om productiever en duurzamer te zijn”.

Op de Automation Fair werden best practices van klanten en marktleiders in negen belangrijke sectoren gepresenteerd, waaronder chemie, food & beverage, life sciences, material handling, mijnbouw, OEM’s en smart-machines, energie, water/waste water en workforce. De hands-on sessies bestonden uit interactieve producttraining, terwijl de technische sessies de nieuwste praktijkvoorbeelden en demonstraties weergaven.

Innovation all over

Interessant was het ‘Innovation’ eiland waar Rockwell Automation diverse ontwikkelingen toonde die in 2020 of later op de markt zullen verschijnen. Bij veel ontwikkelingen draaide het vooral om connectiviteit en digitalisering. Er waren twee demo’s waarbij de operator eenvoudiger kon communiceren met de machine. Eentje via ‘voice control’ waarbij de operator met de machine praat en de machine ook via een stem terug praat. Bij de andere ging de communicatie via de Microsoft Hololens en de ThinManager applicatie. Op weg naar een connected workforce.

Andere ontwikkelingen op het innovatie-eiland waren digital engineering met een robot digital twin, een samenwerking tussen Emulate3D (van Rockwell) en robotfabrikant Fanuc. Ook interessant waren de ontwikkelingen op het gebied van netwerken (5G en single pair Ethernet), TSN, AI in Model Management (PTC, Microsoft) en ‘edge connectivity’ op het gebied van manufacturing.

Verbetering industriële IoT-concepten

Dankzij het Digital Partner Program met partners als Accenture, Microsoft, PTC, ANSYS en EPLAN, kunnen klanten van Rockwell Automation advies inwinnen bij adviseurs om stappenplannen voor hun digitale initiatieven te ontwikkelen of om hun uptime en efficiency van industriële IoT-concepten te verbeteren. Denk hierbij aan concepten als Digital Twins, Factory of the Future en een connected workforce. Zaken die we konden zien op de innovation stand. Gedurende de implementatie hebben bedrijven toegang tot geïntegreerde hardware, software en turnkey systemen van marktleiders. (Artikel gaat verder na foto’s)

“We zetten dit partner-ecosysteem op om klanten beter van dienst te kunnen zijn. We integreren onze technologieën en diensten, zodat onze klanten hun digitale transformatie kunnen doorvoeren met tools die ze al gebruiken of die toegespitst zijn op hun specifieke behoeftes”, vervolgt Moret.

Ecosysteem van partners

“Een naadloze verbinding van alle lagen van een organisatie en de conversie van ruwe data in krachtige inzichten ontstaat wanneer devices geïntegreerd en data gestandaardiseerd zijn”, verduidelijkt Moret. “Geen enkel bedrijf kan dit alleen. Daarom hebben bedrijven een ecosysteem van partners nodig, die over de juiste mix van expertise en technologieën beschikken om grenzen te verleggen. Het is geweldig, dat we onze activiteiten kunnen verbreden met behulp van bestaande strategische partners als Microsoft en PTC en dat we nieuwe partners als Accenture, ANSYS en EPLAN kunnen toevoegen.”

Unieke expertise

Elke partner in het Digital Partner Program brengt een unieke expertise met zich mee. Zo kan Accenture bedrijven helpen hun businessplan op te stellen, hun use cases met ROI te ontwikkelen en de waarde van deze use cases te maximaliseren. Microsoft kan bedrijven helpen aan hoogwaardige gegevens van intelligente edge tot intelligente cloudsystemen om bedrijfsbreed betere besluiten te nemen.

Digitale keten

PTC helpt bedrijven bij het koppelen van edge devices aan de cloud door gebruik te maken van augmented reality (AR), zodat zij systemen op nieuwe manieren kunnen bekijken en problemen op nieuwe manieren kunnen oplossen. ANSYS en EPLAN kunnen helpen bij het oplossen van complexe uitdagingen en worden onderdeel van de digitale keten die bedrijven helpt om productiever te zijn in hun design-, ontwikkelings- en onderhoudsactiviteiten.

Klanten ondersteunen bij transformatie

“Onze samenwerking met PTC en de ontwikkeling van de FactoryTalk InnovationSuite, heeft de manier vereenvoudigd waarop bedrijven het groeiende aantal slimme technologieën met elkaar kunnen koppelen”, zegt Chirayu Shah, manager Digital Partner Program van Rockwell Automation. “We zetten dit partner-ecosysteem op om klanten breder van dienst te zijn. We integreren onze technologieën en diensten, zodat we onze klanten beter kunnen ondersteunen bij de digitale transformatie.”

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven