Algemeen
Rockwell Automation fiscal year 2020
De groei van de orderportefeuille van Rockwell Automation is een indicatie voor de zich langzaam herstellende markt

Rockwell Automation heeft onlangs de resultaten van boekjaar 2020 (van 1 oktober 2019 tot 1 oktober 2020) bekendgemaakt. Hieruit blijkt dat de industriële automatiseerder het omzetverlies heeft beperkt door onder andere diverse kostenmaatregelen te nemen. “De groei van de orderportefeuille van Rockwell Automation is een indicatie voor de zich langzaam herstellende markt,” aldus CEO Blake Moret.

De omzet in 2020 kwam uit op 6.329,8 miljoen dollar; een daling van 5,5 procent ten opzichte van 2019 toen een omzet van 6.694,8 miljoen dollar werd gerealiseerd.

Wordt er gekeken naar de omzet in het vierde kwartaal van 2020, deze bedroeg 1.570,0 miljoen dollar, een daling van 9,3 procent ten opzichte van 1.730,2 miljoen dollar in het vierde kwartaal van het fiscale jaar 2019.

Tijdelijke en structurele kostenmaatregelen

De opbrengsten uit bestaande activiteiten daalden in 2020 met 7,8 procent; overnames waren goed voor een omzetstijging van 3,5 procent. Daarnaast moest er een valutacorrectie van 1,2 procent toegepast worden.

De winst in boekjaar 2020 bedroeg 1.023,4 miljoen dollar, vergeleken met 695,8 miljoen in 2019. De winststijging was onder meer te danken aan een combinatie van tijdelijke en structurele kostenmaatregelen.

In de omzet van boekjaar 2020 had de business unit Architecture & Software een aandeel 2.832,9 miljoen dollar, een daling van 6.3 procent vergeleken met 3.021,9 miljoen in 2019. De business unit Control Products & Solutions realiseerde in 2020 een omzet van 3.496,9 miljoen dollar, een daling van 4,8 procent vergeleken met 3.672,9 miljoen vorig jaar.

Kosten managen en blijven investeren

“De resultaten in boekjaar 2020 en met name ook onder de huidige, buitengewone omstandigheden in het laatste kwartaal van 2020 hebben de kracht van ons business model en de betrokkenheid van onze medewerkers aangetoond.”

“De groei van de orderportefeuille is een indicatie voor de zich langzaam herstellende markt en de toenemende, toegevoegde waarde van onze oplossingen voor klanten in de verschillende bedrijfstakken”, zei CEO Blake Moret in een toelichting op de cijfers.

“Ondanks de lagere omzet hebben we een sterke liquiditeitspositie. Dat bewijst dat we in staat zijn de kosten goed te managen en dat we tegelijkertijd strategische investeringen kunnen blijven doen.”

Omzetgroei in 2021 weer mogelijk

“Als de markten zich herstellen en industriële bedrijven weer willen investeren, heeft Rockwell Automation een prima uitgangspunt voor verdere groei in 2021”, vertelde Moret.

“De nieuwe software, hardware en dienstverlening in ons portfolio voegen nog meer waarde toe. Onze projecties voor 2021 gaan uit van een omzetgroei tussen de 6 en 9 procent bij een voortzetting van het herstel en zolang er zich geen stijging van het aantal bedrijfssluitingen of verstoringen van de supply chains voordoen als gevolg van Covid-19.”

 • Siemens Gamesa

  Serieproductie van 11 MW windturbines gestart in Cuxhaven

  De eerste geassembleerde turbine zal worden geïnstalleerd in het offshore windpark Hollandse Kust Zuid (foto: Siemens Gamesa) Op 14 januari 2022 verliet de eerste in serie gefabriceerde SG 11.0-200 DD gondel de Siemens Gamesa fabriekshal in Cuxhaven. De fabriek is sinds de zomer maandenlang omgebouwd… Lees verder →

 • Audi en RWE slaan energie op in second life EV-accu’s

  Audi en RWE slaan energie op in second life EV-accu’s

  Audi en RWE slaan energie op in second life EV-accu’s (Foto: Audi) Energiemaatschappij RWE heeft recent een opslagfaciliteit geopend. Deze is gebaseerd op gebruikte hoogspanningsaccu’s (EV-accu’s) van elektrische Audi’s. De installatie staat op het terrein van de waterkrachtcentrale van RWE aan een stuwmeer bij Herdecke… Lees verder →

 • Datum SPS 2022 bekend

  SPS 2022 Neurenberg schuift iets naar voren

  Impressie van een eerdere editie van Smart Production Solutions (Foto: Paul Quaedvlieg) SPS 2022 (Smart Production Solutions) vindt dit jaar plaats van 8 t/m 10 november 2022 in Neurenberg, twee weken eerder dan in voorgaande jaren. In tijden van pandemie geeft dit de hele branche… Lees verder →

 • Festo op weg naar klimaatneutraliteit

  Festo investeert fors op weg naar klimaatneutraliteit

  Festo gaat zijn CO₂-voetafdruk de komende twee jaar enorm verkleinen (Foto: Festo) Festo is op weg naar klimaatneutraliteit. “Festo gaat zijn CO₂-voetafdruk de komende twee jaar enorm verkleinen. Als gevolg hiervan zullen tegen het einde van 2023 al onze productie- en logistieke locaties, evenals de… Lees verder →

 • Damen koopt batterijcontainer Skoonbox

  Damen koopt batterijcontainer Skoonbox

  Damen koopt batterijcontainer Skoonbox (Foto: Damen) Damen Shipyards Group heeft de Skoonbox overgenomen van Skoon Energy. De maritiem gecertificeerde, multi-inzetbare batterijcontainer zal worden ingezet om op eigen werven duurzame stroom te leveren voor toepassingen waar nu nog vooral dieselgeneratoren of scheepsmotoren worden gebruikt. Deze eerste… Lees verder →

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven