Algemeen
Sioux Trophy Eindhoven
Robots in actie tijdens een eerdere Sioux Mechatronics Trophy

Woensdag 6 juni nemen robots even de Markt in Eindhoven over. Het centrum van Eindhoven is dan het strijdtoneel van de ontknoping van de Sioux Mechatronics Trophy. Een spannend innovatief event, open voor publiek en interessant voor jong en oud.

Dit jaar doen er 12 studententeams van hogescholen en universiteiten uit Nederland, België en Duitsland mee aan alweer de negende editie van de Sioux Mechatronics Trophy. De deelnemers hebben een jaar lang gewerkt aan autonome robots die een zonnepaneel kunnen schoonmaken (op een helling van 45 graden). Hiermee dragen ze direct bij aan een innovatieve oplossing voor duurzamere energie.

Oplossing maatschappelijk probleem

Sioux robot games 2018Ieder jaar komt Sioux met een uitdagende opdracht die de studenten enerzijds de volledige projectflow laat ervaren van concept naar eindproduct en anderzijds tegelijkertijd een oplossing biedt voor een maatschappelijk probleem. In vorige edities werden onder andere een brandbestrijdingsrobot en een zorgrobot gebouwd.

Samenwerking verschillende disciplines

Monique Klooster, woordvoerder Sioux: “We willen de studenten laten ervaren hoe uitdagend techniek kan zijn en dat goede samenwerking tussen verschillende disciplines binnen een project van groot belang is. Daarnaast kunnen de opgedane kennis en technieken ook ingezet worden om de maatschappij te versterken.”

De teams starten om 16:00 uur met de voorbereidingen op de race. De voorrondes starten om 18.00 uur, aansluitend hierop zullen de finaleraces tussen 20:00 – 21:00 uur plaats vinden.

 

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven