Algemeen

‘Robot power’ op Hannover Messe 2018

robots op Hannover Messe 2018
Robots zullen weer een belangrijke plaats innemen op de Hannover Messe 2018 (foto: Deutsche Messe AG).

ABB, Epson, Kawasaki, Kuka, Mitsubishi, Schunk, Stäubli, Universal Robots, Franka Emika. De lijst met robotfabrikanten op de Hannover Messe 2018 lijkt op de ‘wie is wie’ lijst van de branche. Met als thema ‘Integrated Industry – Connect & Collaborate’ presenteren robotfabrikanten, systeem integratoren en grijperfabrikanten met welke oplossingen ze bijdragen aan de Smart Factory.

In de moderne productie zijn robots en onbemande transportsystemen niet meer weg te denken. Ze verleggen de grenzen in de mens-machine-samenwerking steeds verder. Hetzelfde geldt voor de trend dat steeds meer kleine en middelgrote ondernemingen economische en flexibele robotoplossingen ontdekken.

Robots op Hannover Messe 1018

Het spectrum van oplossingen voor Industrie 4.0 uit de roboticabranche is groot. Ze vormen een belangrijke aantrekkingskracht voor alle bezoekers van de Hannover Messe. De totale verwerkende industrie verbetert de processen en resultaten van haar productie door de integratie van industriële robots, mobiele robots, onbemande transportsystemen of industriële beeldverwerking.

Innovaties zoals aanraaktechnieken, pack-and-place oplossingen en het feit dat bij collaboratieve systemen geen fysieke afscheidingen meer nodig zijn, breiden de toepassingsmogelijkheden nog verder uit.

Robotfabrikanten, beeldverwerkers en systeemhuizen tonen in het Application Park Robotics, Automation & Vision in hal 17 wederom innovaties en highlights van de industriële beeldverwerking. Hier dragen onder meer de firma’s Asentics, MVTec en nieuwkomer Q.Vitec aan bij. Live presentaties van mobiele robotoplossingen en autonome systemen maken de gemeenschappelijke stand tot een bekende publiekstrekker.

Ook in het Forum Automation in hal 14 zullen de thema’s robotica, automatisering en industriële beeldverwerking een belangrijke rol spelen. In de presentaties komen zowel de wetenschappelijke als de praktische aspecten naar voren.

Robotics Award 2018

Op de Hannover Messe 2018 zal alweer voor de achtste keer de Robotics Award voor toegepaste robotoplossingen worden uitgereikt. Nationale en internationale ondernemingen en insituten waarvan de producten, projecten of technologieën een innovatieve bijdrage aan door robots ondersteunde oplossingen op het gebied van industriële automatisering, mobiele robots of autonome systemen leveren, kunnen hieraan deelnemen. Kandidaten voor de met 10 000 Euro gedoteerde prijs kunnen zich nog tot 16 februari 2018 aanmelden. De Award wordt uitgereikt tijdens een persconferentie op 24 april.

De internationale vakbeurs wordt gehouden van 23 tot en met 27 april. Partnerland is dit jaar Mexico.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven