Algemeen
Ford gaat samenwerken met Agility Robotics, zodat een pakketje door een humanoïd robot het laatste stukje tussen bestelauto en voordeur aflegt (foto's: Ford)

Wat als er straks een autonome bestelauto voor je deur een pakketje komt afleveren? Wie brengt het pakketje dan tot aan de voordeur? Ford heeft daar iets op bedacht en gaat samenwerken met Agility Robotics, zodat je pakketje door een humanoïd robot het laatste stukje tussen bestelauto en voordeur aflegt. Twee pre-productie Digit-prototypes zullen op de CES 2020 in Las Vegas op de stand van Ford te zien zijn.

Deze zomer werd het concept al getoond, maar nu is het moment daar dat Ford als eerste klant twee Digit robots van de productielijn van Agility Robotics ontvangt. Digit is een co-robot, een robot met armen en benen die met mensen en in omgevingen kan werken waar ook mensen zich bevinden. Deze samenwerking zet de bestaande samenwerking tussen Agility en Ford voort voor het onderzoeken van manieren om klanten van bedrijfswagens, waaronder bedrijven met autonome voertuigen, te helpen om opslag en levering efficiënter en betaalbaarder te maken.

Voertuig en robot communiceren

Belangrijke toepassingen voor een verdere verkenning zijn de indoor- of first-mile-logistiek en ‘last-50-feet’ levering. Het onderzoek zal zich ook richten op de manier waarop de bedrijfsvoertuigen van Ford met Digit en hun omgeving ‘praten’ door middel van geavanceerde connectiviteit. Zo kunnen de aangesloten voertuigen van Ford bijvoorbeeld voortdurend de kaarten in de cloud updaten die met Digit kunnen worden gedeeld, zodat het bedrijf niet hetzelfde soort informatie hoeft na te maken.

Pakketbezorgservice

Het team verwacht dat, aangezien Digit deel zal uitmaken van een pakketbezorgservice, dit communicatiekanaal ook specifieke informatie zal leveren, zoals waar een klant de voorkeur aan geeft om pakketten neer te laten leggen, of andere individuele pakketbezorging nodig heeft. Via dit communicatiekanaal kan Digit ook hulp vragen als er iets onverwachts gebeurt.

Geavanceerde voeten

Sinds het eerste Digit-prototype in mei werd getoond, heeft Agility Robotics het uitgebreid getest, het ontwerp verfijnd en functies toegevoegd om klaar te zijn voor productie en verkoop aan klanten. Upgrades en verbeteringen omvatten meer geavanceerde voeten die Digit in staat stellen om op één voet te balanceren of zorgvuldig te navigeren langs obstakels, nieuwe sensoren om de wereld waar te nemen en in kaart te brengen voor robotnavigatie, en klantgerichte, krachtige boordcomputers.

“We zijn enthousiast over de technische mogelijkheden en de geavanceerde mobiliteit van Digit”, aldus Dr. Jonathan Hurst, CTO van Agility. “Video’s kunnen een solide proof of concept laten zien – maar deze robot is klaar om de wereld in te gaan in de handen van klanten, en om echt te beginnen met het verkennen van pragmatische use cases.”

Humanoïd robot

Agility heeft zijn eerdere baanbrekende robot Cassie als onderzoeksplatform verkocht in de periode van augustus 2017 tot juli 2019. De tweede helft van 2019 werd besteed aan de overgang van de productie naar Digit.

“Digit is een belangrijke mijlpaal voor Agility”, zegt Dr. Damion Shelton, CEO van Agility. “Voor het eerst zal een volledige humanoïd robot – met zowel mobiliteits- als manipulatiemogelijkheden – beschikbaar zijn voor klanttoepassingen in een grote verscheidenheid aan industrieën, zowel binnen als buiten. We kijken er naar uit om in de komende maanden te pronken met ons werk op het gebied van zowel logistieke als niet-logistieke taken”.

Opvouwen en meeliften in voertuig

Digit is ontworpen om rechtop te lopen zonder energie te verspillen, dus het heeft geen probleem om dezelfde soort omgevingen te doorkruisen die de meeste mensen elke dag doen. Het unieke ontwerp van Digit zorgt er ook voor dat het zich compact op kan vouwen, zodat het gemakkelijk achterin een voertuig kan worden opgeborgen totdat het in actie komt. Zodra een voertuig op zijn bestemming aankomt, kan Digit worden ingezet om een pakketje uit het voertuig te pakken en de laatste stap in het leveringsproces uit te voeren.

Samenwerken bij navigeren

Als het een onverwacht obstakel tegenkomt, kan het een beeld terugsturen naar het voertuig om extra rekenkracht te benutten. Het voertuig kan zelfs die informatie naar de cloud sturen en hulp vragen aan andere systemen om Digit in staat te stellen te navigeren, waarbij meerdere niveaus van assistentie worden geboden die helpen de robot licht en wendbaar te houden. Het lichte gewicht van Digit zorgt er ook voor dat de bestelauto optimaal beladen kan worden, wat essentieel is voor pakketbezorgingsbedrijven die de hele werkdag door werken.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven