Algemeen
Onderwatervaartuig van Robocademy
Autonome onderwatersystemen, zoals het DFKI-onderwatervaartuig Dagon, moeten door de jonge wetenschappers in het kader van de Robocademy worden ontwikkeld.

Het Europese opleidings- en onderzoeknetwerk voor onderwater robotica ‘Robocademy’ is gestart. In het Robotics Innovation Center (RIC), dat door het Deutsche Forschungszentrum für Künstliche Intelligenz (DFKI) wordt gecoördineerd en door de EU wordt gesubsidieerd met  3,61 miljoen euro heeft als doel om belangrijke basisvaardigheden voor jonge wetenschappers te ontwikkelen en de technologie op het gebied van onderwaterrobotica uit te breiden

Het doel is om gezamenlijk robotsystemen te ontwikkelen en om opleidingen te verzorgen om de wereldzeeën te onderzoeken. “De Robocademy helpt de hoge vraag aan jonge vakkrachten af te dekken, die dringend noodzakelijk zijn door het groeiende gebied van de onderwatersystemen en onderwaterrobotica”, zegt prof. dr. Frank Kirchner, hoofd van het coördinerende Robotics Innovation Center in Bremen. “Dergelijke specialisten vormen zowel voor de wetenschap als de Europese industrie de elementaire basis om internationaal concurrerend te blijven”.

Jonge wetenschappers in de informatica, die in het kader van hun masteropleiding al ervaring op het gebied van robotica hebben opgebouwd, krijgen in het kader van het EU-project in specifieke en  begeleide onderzoeksprojecten de mogelijkheid om te promoveren en worden opgeleid tot specialist op het gebied van onderwaterrobotica. De focus ligt daarbij op de ontwikkeling van robuuste, betrouwbare en autonome systemen.

Dit wordt mogelijk gemaakt door de nauwe samenwerking van de leidende onderzoeksinstituten, de industrie en kleine en middelgrote bedrijven uit de gebieden robotica, maritieme technologie, de wetenschap en de offshore industrie.

Financiering Robocademy

De Robocademy zal gedurende vier jaar worden gefinancierd binnen het zevende Europese onderzoekersraamprogramma van Marie Curie Initial Training Network (ITN).

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven