Algemeen

R+L Hydraulics olietank uit gietaluminium

R+L Hydraulics levert hydraulische tanks uit gietaluminium in nominale maten, die variëren van NG 3,5 tot NG 130 met een nuttig volume van 3 tot 123 liter. (foto: R+L Hydraulics)

R+L Hydraulics GmbH presenteert een uitgebreide serie aluminium olietanks. De hydraulische olietanks met nominale maten van NG 3,5 tot NG 130 hebben een effectief volume dat varieert van 3 tot 123 liter. De uit gietaluminium vervaardigde olietanks zijn dankzij hun geringe gewicht eenvoudig te gebruiken en stapelbaar. Behalve hun grote koelvermogen vallen zij op door hun gunstige prijs-prestatieverhouding.

De tot nu toe grootste in serie vervaardigde tank uit gietaluminium op de markt is de hydrauliektank met de nominale maat NG 130 en een nuttig volume van 123 l. De door de ontwerper berekende dunwandige tankconstructie zorgt voor een koelvermogen van 2,1 kW bij een omgevingstemperatuur van 40 OCelsius. Dit maakt een oliekoeler bij diverse toepassingen zelfs geheel overbodig.

Geringe gewicht

Dankzij het geringe gewicht van maar 25 kg is de grote aluminiumtank ook eenvoudig te hanteren. Alle tanks van de serie zijn stapelbaar en kunnen zo plaatsbesparend opgeborgen worden. De olietanks zijn voorzien van een oliepeilindicatie, en van vul- en beluchtingsfilters, en met of zonder gegoten poten en zwenkwielen verkrijgbaar. Naar wens, is ook de inbouw van keerschotten mogelijk. Naast het standaardprogramma zijn door R+L Hydraulics speciale tanks uit aluminium en staal leverbaar, die afhankelijk van het inzetgebied van speciale coatings kunnen worden voorzien.

Aandrijftechniekcomponenten

Behalve de hydraulische olietanks ontwikkelt, produceert en vermarkt R+L Hydraulics een breed assortiment fluid- en aandrijftechniekcomponenten, waaronder industriële koppelingen en hydraulische toebehoren, zoals meetkoppelingen, klauwenkoppelingen, koelpompen en pompdragers, dempingselementen, warmtewisselaars en koelers. De producten worden in de meest verschillende toepassingen in de machine-, scheeps- en voertuigbouw, de energie- en milieutechnologie, in de staalindustrie en offshore-technologie en in speciale toepassingen van de installatiebouw ingezet.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven