Algemeen
SKF new CEO 2021
SKF heeft Rickard Gustafson benoemd tot nieuwe President en CEO

De Raad van Bestuur van SKF heeft Rickard Gustafson benoemd tot nieuwe President en CEO. Rickard Gustafson zal Alrik Danielson opvolgen en in de eerste helft van 2021 bij SKF aantreden.

Op dit moment is Rickard Gustafson president en CEO van de SAS Group. Voordat hij tien jaar geleden bij SAS kwam, was Rickard Gustafson CEO van verzekeringsmaatschappij Codan/Trygg Hansa en bekleedde hij diverse functies binnen General Electric. Hij heeft een MSc van het Institute of Technology aan de Linköping University in Zweden.

Brede internationale ervaring

Hans Stråberg, voorzitter van de Raad van Bestuur van AB SKF: “Na een grondig en robuust selectieproces zijn we erg blij dat Rickard Gustafson ermee heeft ingestemd bij SKF te komen werken.

Zijn sterke en moderne leiderschap, brede internationale ervaring en enthousiasme over SKF maken Rickard Gustafsson tot de juiste persoon om het voortzetten van de SKF-strategie te leiden en SKF naar het volgende niveau van winstgevende groei en ontwikkeling te tillen.”

Gedefinieerde strategische richting

Rickard Gustafson: “Ik ben enthousiast en dankbaar voor de kans om onderdeel te worden van SKF, een zeer gerespecteerd bedrijf binnen zijn branche. SKF heeft een duidelijk gedefinieerde strategische richting en ik kijk ernaar uit om in contact te komen met de organisatie en de lopende transformatie naar een nog meer klantgerichte, innovatieve, efficiënte en duurzame onderneming verder te versnellen .”

Hans Stråberg: “De Raad van Bestuur wil Alrik Danielson bedanken voor zijn belangrijke bijdrage aan de ontwikkeling van SKF gedurende zijn tijd als President en CEO.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven