Algemeen

Rexroth vernieuwt Linear Motion Designer

Rexroth Linear Motion Designer
Linear Motion Designer is software voor doorlopende digitale engineering voor lineaire componenten (foto: Bosch Rexroth).

De nieuwste versie van de Linear Motion Designer van Bosch Rexroth biedt een betere begeleiding van de gebruiker, geactualiseerde databanken en extra berekeningen voor meer veiligheid in het ontwerp van railgeleidingen en schroefspindels. De software-tool vereenvoudigd het totale engineering proces, vanaf de keuze van de componenten tot de bestelling in de webshop.

Met de update sluit de Linear Motion Designer naadloos aan bij de Engineering-Tools van Rexroth, met een uniforme look and feel. De programmeur gebruikt de uit de softwareontwikkeling bekende benadering van de ‘User Experience’.

Zo hebben de ontwikkelaars elementen in de human machine interface geïntegreerd die de gebruiker van hun mobiele apparaten gewend zijn. De verder uitgebreide helpfunctie vergemakkelijkt de bediening en geeft bij alle stappen en invoeren behulpzame extra informatie.

Linear Motion Designer

Voor het berekenen van de mechanische componenten voor lineaire bewegingen voeren de gebruikers eerst procesdata zoals dynamiek, massa’s en krachten in. Ook kunnen ze de vereiste levensduur specificeren. De tool geeft aanwijzingen voor de optimale dimensionering.

Nieuw in Linear Motion Designer zijn verdere berekeningen die een veilig ontwerp afmaken: algoritmen testen het maximale aandrijfmoment aan de as en het draaggetal van de eindlagers. Deze veiligheidsvragen voorkomen verkeerde keuzes en onderdimensionering. Op het einde van de berekening heeft de gebruiker de aandrijftrein technisch getest ontworpen.

Linear Motion Designer is een integraal onderdeel van de digitale engineering- en bestelketen van Rexroth. Na het ontwerp kann de gebruiker direct naar de configurator overstappen om een CAD-model te krijgen. De data worden automatisch overgenomen en hoeven niet opnieuw met de hand te worden ingevoerd. Bij het overschakelen naar de online-catalogus krijgt hij detailinformatie. De bestelling gebeurt vervolgens in de webshop van Rexroth, die direct prijzen en levertijden aangeeft.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven