Algemeen

Rexroth breid motion control platform naar boven uit

Rexroth motion control platform
De nieuwe embedded besturing XM42 rondt de motion-bouwdoos van Bosch Rexroth naar boven af (foto: Bosch Rexroth).

Met zijn Motion Control oplossingen opent Bosch Rexroth nieuwe vrijheidsgraden voor de automatisering. De nieuwe embedded besturing XM42 rondt de motion-bouwdoos naar boven af. Het Motion Control System MLC bestuurt nu tot 192 gesynchroniseerde assen. Daarmee dekt het motion control platform met dezelfde engineering en software-kern het gehele spectrum van economische instapoplossingen voor eenvoudige handling-taken tot en met complexe oplossingen met robotica en hydrauliek.

Bij eenvoudige toepassingen en een daarop afgestemde hardware versnelt de door een wizard ondersteunt Generic Application Template (GAT) de inbedrijfname. Gebruikers realiseren daarmee binnen enkele minuten gesynchroniseerde asbewegingen, die GAT automatisch in PLC-code omzet. Bij complexere toepassingen vereenvoudigen talrijke voorgedefinieerde functies zoals wikkel- en registerregelingen, bandsynchronisatie en verschillende robotkinematica de snelle engineering.

Snelste motion control platform

Bij de nieuwe en krachtigste hardware-variant XM42 beslissen gebruikers zuiver via het bijbehorende softwarepakket of ze maximaal 64, 128 of 192 assen synchroniseren. De embedded besturing is gebaseerd op de modernste Dual Core chiptechnologie en vormt daardoor een krachtige besturing.

Dit reduceert de complexiteit in zowel nieuwe als bestaande concepten, omder machinebouwers tot nu toe over meerdere besturingen verdeelde taken op één centraal punt bundelen. Behalve een duidelijk geringe bedradingsinspanning beperkt de reductie op één besturing ook de machinesoftware en de inbedrijfname. Met OPC UA passen alle MLC-oplossingen in productieomgevingen in netwerken en in het Internet of Things.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven