Algemeen

Recordomzet voor B&R in 2014

B&R reAction Technologie
In reAction Technologie (hier op de Wots 2014) worden in functieblokeditor gemaakte programma’s direct uitgevoerd in I/O modules uit B&R’s X20 en X67-serie (foto: Jeroen Aalberts)

B&R heeft afgelopen jaar een recordomzet van € 535.000.000 gerealiseerd. Dat betekent voor 2014 een groei van 13 procent. “Wij zijn van plan om door te gaan met deze groeicurve” kondigde algemeen directeur Peter Gucher aan op de persconferentie van de onlangs gehouden Hannover Messe.

B&R’s groei is gelijkmatig verdeeld over Europa, Amerika en Azië. De afgelopen maanden heeft de Oostenrijkse automatiseringsspecialist nieuwe vestigingen in Japan en Singapore geopend. Tegelijkertijd blijft het de aanwezigheid in de bestaande Europese en Amerikaanse markten versterken. Binnenkort worden ook nieuwe kantoren in Europa en in Midden- en Zuid-Amerika geopend.

BuR_PR15028_Corporate_revenue
Mooie groeicurve van de omzet van de afgelopen 18 jaar

“We openen voortdurend nieuwe filialen lokale kantoren om onze marktpositie verder te versterken”, legt Gucher uit. B&R heeft vestigingen in vijf continenten. “In India, het partnerland voor dit jaar van de Hannover Messe, hebben wij ons gevestigd in de top drie van leveranciers van automatiseringsoplossingen.”

Groeimarkt: India

PV Sivaram, managing director van B&R India, wijst op de belangrijke rol van India in B&R’s algemene strategie. De Indiase economie groeit hard. De verwerkende industrie groeit twee keer zo snel als het BBP. “In de komende jaren zal het aandeel van de Indiase industriële goederen op de wereldmarkt onevenredig toenemen, en daarmee ook de vraag naar automatiseringstechnologie” voorspelt Sivaram. “We zijn klaar om aan deze vraag te voldoen.”

Innovaties voor Industrie 4.0

“Modulariteit, flexibiliteit en compatibiliteit zijn al jaren de kenmerken van de automatiseringssystemen van B&R” zegt Gucher.” Als gevolg hiervan zijn onze klanten al uitstekend uitgerust voor de uitdagingen van industrie 4,0.” Ook B&R’s universele automatiseringsoftware Automation Studio, het procescontrolesysteem Aprol, de nieuwste mapp technologie en de drie-assige Acopos P3 servo-aandrijving dragen een steentje bij aan het succes. B&R heeft onlangs een nieuwe mijlpaal bereikt met de introductie van de reactie-technologie voor veiligheidstoepassingen.

“We zijn erg trots om de snelste programmeerbare veiligheidstechniek van de wereld te bieden”, zegt Gucher. “Met onze kant-en-klare oplossingspakketten bieden wij gebruiksvriendelijke oplossingen voor proces data-acquisitie, condition monitoring en energie monitoring”.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven