Algemeen
Europort 2019
Duurzaamheid, digitalisatie en autonoom varen zijn niet meer weg te denken uit de maritieme wereld. Maar vertrouwde namen en bestaande technieken zullen daar een rol in blijven spelen. (foto: Ahoy)

Europort 2019 schreef een nieuw record. Nooit eerder in de 38 voorgaande edities bezochten zoveel internationale maritieme professionals Rotterdam Ahoy. In totaal bezochten 26.076 maritieme professionals uit 93 landen meer dan 1.000 exposanten en 14 landenpaviljoens op ruim 45.000 m2 beursvloer.

Daarnaast organiseerden verschillende internationale brancheorganisaties congressen, masterclasses, matchmaking- en netwerk-events, seminars en workshops. Hiermee werd invulling  gegeven aan het meest uitgebreide kennisprogramma in de historie van de grootste maritieme vakbeurs van de Benelux. Europort bedient negen verschillende ‘special ship’-segmenten: baggerschepen, superjachten, visserijschepen, offshore, binnenvaart, workboats, cruises & ferries, shortsea en marineschepen.

Duurzaamheid, digitalisering en autonomie

Duurzaamheid, digitalisatie en autonoom varen zijn niet meer weg te denken. De concurrentie in onder meer de offshore wordt niet alleen meer op economische gronden gevoerd. Steeds vaker gaat het ook om hoe schoon exploitanten hun werk doen. Klanten zullen hier steeds vaker om vragen.

Autonome schepen zijn de toekomst van het moderne scheepvaartverkeer. De technologie voor autonoom varen is er. Het zijn de maatschappelijke acceptatie en het tempo waarin nieuwe regels worden goedgekeurd die mij zorgen baren. De technologieën evolueren zo snel dat de regels en voorschriften mogelijk achterhaald raken.

De volgende Europort in Ahoy staat op de rol voor 2 tot en met 5 november 2021.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven