Algemeen

Randfreesmachine voor scheepsbouw

randfreesmachine
De randfreesmachine met het portaal en daarin de vermogenselektronica.

Robotlassen en -snijden is de ‘core business’ van Kranendonk Smart robotics uit Tiel. Het bedrijf levert machines die worden afgezet in de scheepsbouw, offshore constructie en staalbouw. Vaak zijn deze machines voorzien van een robot. Voor een recent project, een randfreesmachine voor de scheepsbouw, werd echter de voorkeur gegeven aan een eigen CNC-besturing en een B&R motion control systeem.

Terwijl elders ter wereld robots worden ingezet voor repeterend, zwaar en geestdodend werk, zet Kranendonk juist robots in voor niet-repeterend werk. Uit Japan kwam echter een specifieke vraag van een scheepswerf waarbij toepassing van een robot geen vereiste was. Met kennis en ervaring in de scheepsbouw durfde Kranendonk de opdracht wel aan.

Randfreesmachine

Voor de gevraagde randfreesmachine bleek een CNC-besturing gekoppeld aan een motion controller een betere en goedkopere oplossing te bieden dan een robot. Het afronden van grote stalen platen is in de scheepsbouw tot nu toe handmatig werk, wat veel tijd kost en ronduit arbo-onvriendelijk is. Na een onderzoekstraject volgde de ontwikkeling en bouw van een testopstelling. Op basis van de opgebouwde kennis werd de definitieve machine gebouwd.

In Japan is een sparringpartner gevonden met veel praktische kennis over het (handmatig) freesproces. Met de opgedane kennis is een prototype gebouwd om adaptief (krachtgestuurd) te kunnen frezen. Hieruit resulteerde de meest geschikte meet- en regelstrategie en daaruit het besturingsconcept.

Samenwerking met B&R

Overzicht randfreesmachine
Totaaloverzicht van de randfreesmachine.

Een aantal jaren geleden heeft het bedrijf diverse PLC-/motion-platforms tegen het licht gehouden. Daaruit kwam B&R naar voren als meest geschikte leverancier wat betreft producten, technische kennis en communicatie. Ook de nu gebouwde machine wordt aangedreven met motoren en drives van dit merk. Met een motor wordt de plaat aangedrukt en de freeskracht in de hoeken constant gehouden.

Behalve lineaire verplaatsing is ook de hoogte van de frees ten opzichte van de plaat belangrijk. Een lasermeting bewaakt deze afstand. B&R heeft deze laser is ingepast in zijn besturing van B&R. Alle foutmeldingen worden via Powerlink doorgegeven. Ook de machineveiligheidsvoorzieningen zijn op dit niveau getroffen.

Het volledig artikel vindt u in het februari-nummer van Aandrijftechniek.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven